Alt samles på IP

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. maj 2003.


Som en af de trængte producenter af udstyr til infrastruktur, satser canadiske Nortel på, at både teleselskaber og virksomheder forenkler deres net ved helt at gå over på IP-baserede teknologier.
Erhvervsteknologier

De store traditionelle leverandører af teleinfrastruktur har været hårdt trængt de seneste år. Gældskrisen har fået de store teleselskaber til at skrue ned for investeringerne, og det har medført markant lavere kurser og kraftige nedskæringer hos selskaber som Ericsson, Lucent og canadiske Nortel.
Her i landet har vi fulgt Ericssons nedtur ret tæt, der også har kostet mange arbejdspladser i Danmark. Lucent meldte for nylig ud, at de søger at vende udviklingen ved blandt andet at overtage ansvaret for driften af teleselskabernes net.
Nortels plan er at koncentrere sig om fire områder:
De tre første ligger inden for selskabets traditionelle teleområde. Det drejer sig om optiske teknologier, hvor selskabet netop har lanceret hard- og software-udvidelser til sin OPTera Metro-serie, der gør det muligt at føre Ethernet VPN-forbindelserne helt ind i virksomhederne på fiber med hastigheder på op til 10 Gbit/s. Dernæst er der fokus på mobilområdet, hvor Nortel leverer IP-udstyr til europæiske teleselskaber som Deutsche Telecom og Telefonica, så de kan håndtere mobildatatjenester til GPRS og 3G. For det tredje satser de på konvergensudstyr - herunder switche, der både er i stand til at håndtere mobil og fastnet-trafikken. Det fjerde område er udstyret til erhvervsmarkedet.
- Virksomhederne har været igennem en periode, hvor de har benyttet tele- og netværksudstyr fra mange forskellige leverandører, der hver har benyttet deres separate management system, siger vicedirektør Joe O'Connor fra Nortel.
- I dag ønsker erhvervslivet at forenkle og løse flere opgaver med mindre udstyr. Derfor satser de på en eller to leverandører og for at kunne tilbyde alle de produkter, som virksomhederne ønsker, går Nortel ind i nye teknologier som strøm over Ethernet til understøttelse af IP-telefonerne, siger han.
IP-telefoni er sammen med trådløse lokalnet og sikkerhedsområdet nogle af de områder, hvor Nortel har udvidet produktkataloget mest.
Nortel annoncerede i slutningen af april, at selskabet tjente penge i første kvartal i 2003 for første gang i tre år.

Nortel WLAN Access Point 2200 og WLAN Mobile Adapter 2201

Billedtekst:
Nortels nye switch WLAN Security Switch 2250 til trådløse lokalnet har særlige sikkerhedsfaciliteter, der gør det muligt at dele det trådløse net op i separate dele, så brugerne kan tildeles forskellige rettigheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere