Lukket Linux i mobiltelefoner

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. april 2003.


Celeron oppe på 2,4 GHz
Intel har lanceret to nye processorer i Celeron-serien. Lavprisprocessoren fås nu også med frekvenser på 2,4 og 2,3 GHz. Processorerne, der er beregnet til billige stationære pc'er, har 400 MHz systembus og 128 kilobyte L2-cache. De er fremstillet med 0,13 mikron teknologi. Celeron minder om Pentium 4, men sidstnævnte har 512 kilobyte L2-cache og en busfrekvens på op til 533 MHz. Derfor vil en 2,4 GHz Celeron have noget mindre ydelse end en 2,4 GHz Pentium 4. Den officielle pris for en 2,4 GHz Celeron er 127 dollars, mens en Pentium 4 med samme frekvens koster 163 dollars. En AMD Athlon 2400+ koster 141 dollars.
hbp

5 megapixel kamera fra HP
HP er klar med et digitalkamera, der kan tage billeder i en opløsning på 2605 x 1952 billedpunkter, svarende til 5,1 megapixel. Navnet er Photosmart 935, og kameraet er udstyret med et Pentax objektiv med 3x optisk zoom. Det leveres med et SD hukommelseskort på 32 megabyte, hvilket ikke rækker langt, hvis man tager billeder i højeste opløsning. Man kan optage små videoklip med lyd på op til to minutter. Man kan få en dockingstation til kameraet, som genoplade batterierne, og sende billeder til pc'en, fjernsynet eller printeren. Kameraet kommer på markedet 1. maj.
hbp

Ny fejl i Sendmail
Der er fundet endnu et hul i mail-serverprogrammet Sendmail, som håndterer omkring 70 procent af alle e-mails på nettet. Den nye fejl ligner den, som blev fundet i starten af marts. Fejlen findes i den del af koden i Sendmail, som undersøger om e-mail-adresser i mailen er gyldige. Angriberen kan blot sende en speciel udformet e-mail til serveren for at udløse en såkaldt buffer-overflow-fejl, som kan sætte en angriber i stand til at få superbruger-privilegier (root) på det angrebne system.
ta

Mobilproducenter som Motorola og NEC er på vej med Linux-mobiltelefoner, men i første omgang kan udviklere ikke skrive applikationer i Linux. Det skal de gøre i Java.
linux på mobilen
Det åbne operativsystem Linux er på vej til mobiltelefonerne, men i første omgang bliver det ikke sådan, at udviklere selv kan skabe applikationer til de første Linux-mobiler. Dertil er Linux endnu ikke sikkert nok, mener en talsmand fra Motorola, der lancerede en Linux-telefon i den forløbne måned.
- Mobiltelefonens operativsystem skal være sikret mod, at dårlig konstuerede eller fjendtlige koder aktiverer telefonen på nettet og dermed påfører brugeren udgifter, siger David Rudd fra Motorola til IDG News Service.
Derfor forestiller den amerikanske mobilproducent sig at udviklerne skal lave applikationer i Java, mens det underliggende operativsystem er lavet i Linux.
Flere styresystemer
Valget af det åbne styresystem betyder dog ikke, at Motorola forlader de større mobilproducenters fælles system Symbian. I stedet er der tale om, at der vil blive brugt forskellige styresystemer til telefoner med forskellige anvendelser.
Motorolas Linux-telefon A760 har berøringsfølsom farveskærm, indbygget digitalkamera og en række faciliteter, der kendes fra PDA'er. Desuden vil den kunne benytte såvel Bluetooth som infrarød forbindelse til at kommunikere med en pc. A760, der er udviklet i Kina, vil operere på det asiatisk/amerikanske CDMA-system og sendes ud på markedet i Asien senere i år.
Herudover har den japanske producent NEC annonceret en Linux-telefon, der ligeledes skal komme på det asiatiske marked inden årets udgang.

Billedtekst:
Linux-telefonen Motorola A760 sendes på det asiatiske marked senere i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere