Den danske førsteplads

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. marts 2003.


GN Netcom søger at fastholde førerpositionen inden for Bluetooth-hovedsæt ved at gå efter aftaler med Nokia og Samsung og ved at tilbyde forhandlerne nye typer produkter.

Bluetooth-hovedsæt
Hovedsættene er blevet det første område, hvor brugen af den kortrækkende Bluetooth-radioteknologi er slået igennem, og det danske selskab GN Netcom står nu som den førende producent - på et tidspunkt, hvor teknologien ifølge hovedsæt-producenten står umiddelbart over for at slå igennem på massemarkedet.

Der blev solgt omkring en million hovedsæt i verden sidste år, efter GN Netcoms beregninger, og de 350.000 blev leveret af det danske selskab. I år forventes der at blive solgt tre millioner hovedsæt. GN Netcom har aftaler med Motorola og Siemens, der gør, at selskabet leverer hovedsæt sammen med disse producenters Bluetooth-telefoner. Da Sony Ericsson har besluttet at benytte egne hovedsæt, går den danske producent nu målrettet efter at lave lignende aftaler med Nokia og Samsung.

- Markedet for Bluetooth-hovedsæt går ind i en fase, hvor det drejer sig om at kunne levere store antal til den laveste pris. Herudover vil vi gå ud til forhandlerne med et bredere spænd af beslægtede produkter. Således regner vi med i år at kunne levere færdigpakkede biltelefon-sæt baseret på Bluetooth, siger vicedirektør Morten Steen-Jørgensen fra GN Netcom.

Alt drejer sig dog ikke om Bluetooth for GN Netcom. På CeBIT lancerede selskabet GN 9120, der er et DECT-hovedsæt, hvor det er blevet muligt at undgå den boks i bæltet, der hidtil har været nødvendig for DECT-hovedsæt. Den nye model har otte timers taletid, og kan således holde en arbejdsdag for for eksempel medarbejdere i call centre.

GN Netcom forventer, at der kommer fastnet-telefoner, der har en DECT-profil til denne type hovedsæt indbygget, og at det vil give udbredelsen et skub fremad.

Læs også side 18

Boks:
Nye Bluetooth-profiler
CeBIT er ikke bare stedet, hvor man kan se de nye produkter. Man også på små stande fra uafhængige asiatiske producenter, se hvad der kommer i overmorgen, på grundlag af standarder og profiler, der endnu ikke er faldet helt på plads. Inden for Bluetooth bemærkede man to profiler, der i øjeblikket findes i version 0.96, hvilket betyder, at de står lige for at blive godkendt som færdige senere på året.

Det drejer sig om den nye handsfree-protokol, som skal afløse den nuværende hovedsæts-profil. Der ventes allerede inden sommerferien at komme hovedsæt, der både omfatter den nuværende og den kommende profil.

Endnu mere spændende var det måske, at de første asiatiske producenter kunne demonstrere den kommende Bluetooth-stereo-profil, der skal gøre det muligt at lave hovedsæt, der på skift kan benyttes med mobiltelefoner til samtale, og sammen med en musikafspiller til at høre musik med.

Endelig viste TDK et Bluetooth-pc-kort, der adskiller sig fra de tidligere ved ikke blot at have en data-profil, men også en hovedsæt-profil, der gør brugeren i stand til at ringe op via IP-telefoni fra den bærbare.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere