Hår på brystet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den BioTech d. 6. februar 2003.


Der er grund til at rose rækken af biotekselskaber, som træffer nødvendige beslutninger: skærer omkostninger og fokuserer. Det er dybt beklageligt for de kompetente mennesker, der bliver fyret, men ledernes handlekraft bringer virksomhederne på ret kurs og lover godt for fremtiden. Gennem de hårde indgreb, hvor flere har set sig nødsaget til at luge ud i forskningsafdelingerne og lægge projekter på hylden, er man kommet nærmere målet om at få produkter på gaden og dermed bæredygtige økonomiske resultater.

Der tales meget om, at der mangler gråt guld og erfaring i biotekledelserne. Det turde være tydeligt, at de nuværende indgreb spurtmodner branchen og fremskynder grå stænk i håret hos de profiler, der har ansvaret for de tunge beslutninger. Men de gør det rette. Selskaberne er sundere i dag, end de var for blot et halvt år siden. Og muligheden for vækst og senere genansættelser af de fyrede er mere sandsynlig.

Lundbecks børsnotering i 1999 begyndte den begejstrede biotekfest i Danmark. Snart fulgte andre og - skal det tilføjes - langt mere umodne selskaber. Biotekbørnene accelererede fra nul til hundrede på tre år som i en intens weekendfest. Her fire år efter er det hverdag, festen er slut, og dem, der engang var børn, er ved at få hår på brystet. Man dør ikke af at blive teenager. Men man er en udsat aldersgruppe, og det omgivende samfund forstår og værdsætter ikke altid de forandringer, der følger med udviklingen.

Derfor misforstår ældre erhvervsaviser situationen og bruger letkøbte metaforer om en branche i knæ eller på vej ned i en afgrund. Sandheden er, at det bare tager tid at blive voksen. De handlekraftige direktører har vist hvordan. Og lad os så komme videre.

DI og pengene
Biotekselskaberne har længe lidt under ikke at have en fælles stemme, der kan tale deres sag, selv om flere organisationer og personer forgæves har forsøgt sig. Derfor er der grund til glæde over, at Dansk Industri nu vil favne bioteknologien. Sågar også Medicon Valley-delen på den anden side af sundet, hvilket Biotech Denmark kun kan applaudere.

DI vil med sin muskelmasse kunne arbejde politisk for biotek som ingen andre. Blandt de første punkter på dagsordenen bør være arbejdet med at rette op på det katastrofalt ringe bevillingsniveau inden for offentlig naturvidenskabelig forskning. Nu må det være slut med at outsource hele ansvaret for den videnskabelige udvikling til private interesser. Og vi bør ikke lade os spise af med et antal millioner. Vi skal ramme milliarden. Pr år.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere