IP-baseret overvågning - en dansk succes

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. december 2002.


Det lyder som et juleeventyr for det lille, danske softwarefirma Milestone Systems. Virksomheden sidder på en solid eksportsucces, har høj vækst, stort overskud og minimal gæld - og det hele er startet uden lån.

Digital overvågning
Mens de fleste it-selskaber netop nu nærmest er i økonomisk koma, springer det nystartede softwarefirma Milestone Systems A/S i Brøndby i øjnene som en sjælden julegave til it-branchen med budskabet om, at der stadig er håb.
De to iværksættere, John Blem og Henrik Friborg Jacobsen, har på fire år i al ubemærkethed banket Milestone op på udvikling og salg af IP-baseret videoovervågning. Virksomheden har en eksportandel på over 90 procent og en konstant årlig vækst i salg og overskud.

Modsat mange andre iværksættere tynget af gæld er Milestone løbet i gang uden at låne en eneste krone. Udviklingen af software-systemet Xprotect og opbygningen af virksomhedens salg i over 40 lande er finansieret af konsulentindtægter fra software til finansielle tjenester. Indtægterne kommer især fra det børsnoterede mediehus Class Editori i Milano.
Milestone Systems havde sidste år en omsætning på 15,3 millioner kroner, en vækst på 73 procent i forhold til året før. Resultat før skat i 2001 blev næsten en million kroner, en tredobling sammenlignet med året før. For indeværende regnskabsår 2002, forventes en omsætning på over 20 millioner kroner, og et resultat før skat på omkring en million.

De tocifrede vækstrater forklarer stifterne Henrik Friborg Jacobsen og John Blem med, at overvågning efter terrorangrebet på World Trade Center den 11. september 2001 nu er acceptabel. Det giver salg i sikkerhed, blandt andet videoovervågning. Blandt kunderne er også mange virksomheder, der skifter fra analog til digital videoovervågning.

Tilfældighed og fin timing
- Vi var klar på det rigtige tidspunkt med et nyt softwaresystem til digitale videokameraer koblet direkte på datanet og pc via internet. Det er en billigere og kvalitetsmæssigt meget bedre teknologi end gammeldags analoge videokameraer med et antennekabel til en videobåndoptager.

Det var lidt af et tilfælde, at Milestone gik ind i videoovervågning. John Blem og Henrik Friborg Jacobsen var ansat i den finansielle nyhedstjeneste Tenfore, som i 1998 blev solgt til Tyskland. De blev i Danmark men fik på konsulentbasis tilbudt at fortsætte udviklingen af nyhedstjenestens systemer for de tyske ejere.

Men de ville have deres eget produkt. Ideen til videoovervågning opstod, da de ansatte en medarbejder med forstand på videokameraer. Firmaet udviklede en database til det første produkt i 1999 og begyndte forretningen med en skandinavisk distributionsaftale med den svenske børsnoterede kameraproducent Axis. Samtidig fortsatte de konsulentforretningen hos medievirksomheden Class Editori i Milano. Opgaven var - som i Tenfore - software til finansiel information, og den forretning har Milestone stadig.

- Det er konsulentjobbet for Class Editori, som har betalt udviklingen af video-softwaren. En klog disposition sammenlignet med de mange it-iværksættere, som har lånt sig til en dræbende gæld, siger administrerende direktør Lars Thinggaard, Milestone. Han har tidligere været hos blandt andre Arthur Andersen, PricewaterhouseCoopers og Mondosoft.

Boks:
Videoovervågning
Milestone Systems har ikke patenteret deres teknonologi og har direkte konkurrenter i Tyskland, England og USA. Men stifterne påstår, at de har et teknologisk forspring på 18-24 måneder, og kun de har opbygget et internationalt OEM- og partnersalg i over 40 lande.
Kunderne er hoteller, posthuse, lagerhaller, parkeringshuse, fængsler, lufthavne og banker, tankstationer og supermarkeder og VIP-topmøder.

Billedtekst:
Stifterne af Milestone Systems, John Blem (tv) og Henrik Friborg Jacobsen (midt). Til højre Lars Thinggaard, som 1. januar 2003 bliver administrerende direktør i firmaet. Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere