Linux til Suns grid-software

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. maj 2002.


Med den nyeste version af SuSE Linux er det muligt at opsætte et computer-grid med software fra Sun.

Den nyeste version af SuSE Linux Professional byder ikke blot på den nye KDE 3.0 grænseflade. Det er også den første Linux-distribution, som inkluderer et professionelt værktøj til opsætning af et computer-grid.
Det er Suns Grid Engine 5.3, som tyske SuSE har fået med i pakken. Grid-softwaren bruges allerede til at forbinde omkring 150.000 cpu'er fordelt på 4.000 forskellige grid-netværk, blandt andet hos Ford og Motorola. Sun har allerede frigivet en del af kildekoden til Grid Engine-softwaren som en del af open source-projektet Grid Engine Project. Distributionen af Grid Engine-softwaren sammen med SuSE Linux er tænkt som et supplement til dette projekt. For Sun handler det naturligvis om at få så stor en grid-fod inden for i Linux-verdenen, mens teknologien endnu er spæd.
Klyngeknus
Suns Grid Engine 5.3 kan bruges til at forbinde et antal computere i en klynge. Ved at tilpasse sine programmer, så de bruger Grid Engine, kan man på den måde bygge en billig talknuser, fordi regneopgaven kan fordeles på flere computeres processorer. Teknologien er især attraktiv for universiteter, men også i erhvervslivet er der stadig større efterspørgsel efter billig regnekraft til alt fra kræftforskning til aktiehandel.
Sun er langt fra alene på grid-fronten. For eksempel arbejder open source-projektet Globus på at udvikle en programpakke, der skal gøre det lettere at designe software, der kan udnytte grid-teknologien.
Det er middleware, der står øverst på arbejdssedlen i de forskellige grid-forsøg, der i øjeblikket er i gang rundt om i verden. 90 procent af midlerne i EU's projekt Datagrid er således afsat til at udvikle middleware, der kan løse nogle af de problemer, der er uundgåelige, hvis man vil bygge et grid, der strækker sig uden for firewall'en.
Endnu er der lang vej til at gøre visionen om en global computer eller 'The Grid' til virkelighed. Den største udfordring er ikke selve den software, der skal forbinde computerne, men derimod hvordan ressourcerne i et kæmpe-grid skal fordeles. Hvem der skal bruge hvad og hvornår, er et uafklaret spørgsmål. De færreste vil være interesserede i, at det globale grid bruges af hackere til at knække kodeord, og få virksomheder vil at være interesserede i at investere deres computerkraft i netværket, hvis de fleste ressourcer bruges på at finde primtal.

www.suse.de
www.gridengine.sunsource.net
www.sun.com/grid
www.globus.org




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere