CIP udvikler dansk finansielt ledelsessystem

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 8. april 2002.


Det vejlensiske softwarefirma Corporate Information Partners, der i februar fik en tidligere topchef i SAS Institute ombord i bestyrelsen, vil tage konkurrencen op på markedet for finansielle ledelsessystemer.

Det relativt ukendte danske softwarefirma CIP, Corporate Information Partners, hvis hovedkontor ligger i Vejle, er med en omsætning, der sidste år lå på lidt under 20 millioner kroner, ikke ligefrem at betragte som en gigant.
Men mange iagttagere er enige om, at CIP, der i 1999 blev stiftet af tre tidligere ansatte i SAS Institute, må have noget spændende i kufferten.
For i februar meddelte CIP, at canadieren Andre Boisvert, tidligere topchef og daglig leder hos en af klodens største business intelligence-leverandører, SAS Institute, er trådt ind i bestyrelsen for selskabet.
Og at dømme efter CIP's administrerende direktør, Jesper Vork, er det ikke tilfældigt. Han hævder, at CIP er et af de første selskaber på kloden, der har udviklet et finansielt ledelsessystem på Microsoft-platformen, som er hurtigere, billigere og mere fleksibelt end konkurrerende produkter fra for eksempel SAS Institute, Hyperion, Comshare, Cognos eller andre udbydere.
- Det teknologiske skelet i CIP's produkt, Executive Suite, er standard-komponenter fra Microsoft, herunder SQL Server-databasen og Analysis Services OLAP, der både hvad angår skalÈrbarhed og funktionalitet, er i top. På den platform har vi bygget et software-værktøj, der kan anvendes i forbindelse med planlægning, budgettering, finansiel konsolidering samt rapportering og analyse, siger Jesper Vork.
Fra konsulentfirma til
softwareudvikling
Han forklarer, at CIP oprindelig var en konsulentvirksomhed, der hjalp SAS Institute med installation af deres finansielle ledelsessystem, CFO Vision, i store virksomheder. Selv arbejdede Jesper Vork i en årrække med økonomistyring i Lego, hvor han var med til at udvikle CFO Vision. Herefter arbejdede han i en periode i SAS' Skanderborg-kontor, før han stiftede CIP med to kolleger i 1999.
- CIP var i starten 100 procent afhængige af at rådgive kunder om CFO Vision, så derfor var vi interesserede i et godt partnerskab med SAS, hvor vi aktivt kunne bidrage til den fortsatte udvikling af produktet med input. Men det skete ikke og vi blev derfor klar over, at vi havde et problem, fordi det ville være svært at få forretningen til at vokse, siger Jesper Vork.
Derfor valgte CIP i foråret 2001, at tage springet fra konsulentforretning til softwareudvikling. Og det var her kontakten til Andre Boisvert blev etableret.
- Gennem vores mangeårige erfaring med økonomistyring og CFO Vision havde vi de forudsætninger, det kræver at udvikle et nyt produkt. Men vi havde brug for rådgivning. Derfor kontaktede vi Andre Boisvert, der har et væld af erfaring fra topposter i SAS, Oracle, IBM, Cognos og Microsoft.
Andre Boisvert anbefalede CIP at bygge produktet på Microsofts SQL Server og den integrerede Analysis OLAP engine. Og hvorfor han gav den danske virksomhed det råd, svarer han her på.
- Microsoft tilbyder ikke alene en solid platform. De har også en lang tradition for at indgå åbne partnerskaber med software-firmaer, der kan komme CIP til fordel. Derudover er Microsofts strategi altid at forfølge volumen-salget og tvinge priserne ned, ligegyldigt hvilket segment af software-sektoren de vælger at gå ind i. Det giver CIP en kæmpe prisfordel. Faktisk koster en CIP-løsning en fjerdedel af, hvad du normalt ville betale for et finansielt ledelsessystem og det er endda et system med betydeligt færre vedligeholdelses-omkostninger, siger Andre Boisvert.
En af årsagerne til at han gik ind i CIP, var selskabets åbenhed over for partnere.
- CIP er en virksomhed, der tager to meget vigtige filosofier i softwarebranchen alvorligt. Den første er en åben og positiv indstilling til partnerskaber, mens den anden er en villighed til at dele ejerskabet med de ansatte. Derfor glædede det mig, da CIP i 2001 besluttede sig for, at gå deres egne veje, siger han
Udover Danmark har CIP i dag datterselskaber på plads i USA, England og Schweiz. Målet er at dække andre markeder gennem indirekte partnerskaber med relevante systemintegratorer.

Billedtekst:
CIP's administrerende direktør, Jesper Vork, hævder, at CIP er en af de første selskaber på kloden, der har udviklet et finansielt ledelsessystem på Microsoft-platformen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere