BlueTel tilbageviser anklager

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 8. april 2002.


Politiet opfordrede TDC og Sonofon til at indgive anmeldelse, og der er hverken rejst sigtelse eller anklage mod os, lyder det fra BlueTel.

Den 13. marts ransagede politiet syv butikker hos landets største forhandler af mobiltelefoner BlueTel. Det skete efter, at TDC og Sonofon havde anmeldt firmaet til politiet for svindel med tilskud fra teleoperatørerne.
Anmeldelserne overraskede ikke politiet. For det var politiet selv, som havde spurgt teleselskaberne, om de ville anmelde deres jyske partner.
- Politiet sagde, at der muligvis fandt nogle uregelmæssigheder sted mellem os og BlueTel, hvad angår den provision, vi giver ved salg af et TDC-abonnement. Det undersøgte vi, og vi blev bestyrket i vores mistanke, oplyser administrerende direktør for TDC Mobil, Jørgen Weber.
Hvad TDC helt nøjagtigt har anmeldt BlueTel for, vil han ikke oplyse.
Politiet i Viborg, som står for sagen, vil heller ikke hverken fremvise anmeldelsen eller oplyse om dens indhold.
- Sagen er fortsat i en undersøgelsesfase, og der ikke rejst sigtelse, lyder det fra vicekriminalinspetør i Viborg, Kaj Hedegaard Jensen, der ikke vil kommentere sagen yderligere.
Hvad der har bestyrket mistanken i en sådan grad, at den lokale dommer kunne give grønt lys til at ransage
BlueTel, er indtil videre uoplyst.
Hos BlueTel siger direktør Niels Hareskov Jensen, at anklagerne fra TDC og Sonofon er forskellige og vage.
- Vi tilbageviser mistanken imod os, men vil i øvrigt helst give politiet en ordentlig redegørelse, inden vi forklarer os i pressen, tilføjer Niels Hareskov Jensen.
Fiktive IMEI-numre
Efter de foreliggende oplysninger var det en tidligere BlueTel medarbejder, der satte hele lavinen i gang
Den tidligere BlueTel medarbejder skal have forklaret til politiet og siden til dagbladet BT, at der finder omfattende svindel med tilskud og IMEI-numre (serienumre) sted hos BlueTel. Det skal have foregået ved, at de ansatte "lod som om", de også solgte en mobiltelefon, hver gang en kunde købte et TDC-abonnement.
Derved skal BlueTel have opnået tilskud fra TDC til både abonnement og telefon. I praksis skete det ved at ansatte hos BlueTel opgav fiktive IMEI-numre (serienumre).
Dette tilbageviser BlueTels direktør:
- TDC's eneste indicium er, at de mener, at antallet af oprettede abonnementer hos os ikke svarer til antallet af solgte telefoner, og at de ikke kan forklare differencen med andet end svindel. Men TDC har selv alle oplysninger om, hvad der foregår, og det påhviler endda TDC selv at føre kontrol med serienumrene, siger Niels Hareskov Jensen.
Han oplyser, at BlueTel har indført et særligt internt kontrolsystem, og ledelsen har flere gange informeret de ansatte om, at operatørernes retningslinier skal overholdes. Dette formåede to af de ansatte ikke, hvorfor BlueTel bortviste dem i 2001.
- En ting er, hvad vores medarbejdere i særtilfælde aftaler med repræsentanter fra TDC og andre operatører, som en del af almindelig forretningspraksis. En anden er bevidst omgåelse af aftaler og regler, siger Niels Hareskov Jensen
- Desuden er den praksis, vi har med TDC, det, der foregår i resten af branchen, og TDC deltager selv aktivt i handlerne og tilrettelæggelsen af procedurerne, siger Niels Hareskov Jensen videre.
TDC en konkurrent
Han er bange for, at TDC har mistet overblikket over, hvad der foregår og forklarer desuden, at TDC er i konkurrence med BlueTel, hvad angår salget af selve telefonerne.
- Vi er den eneste mobilforhandler i landet, som kan købe ulåste mobiltelefoner ind direkte hos leverandørerne. Alle andre forhandlere køber låste telefoner fra teleoperatørerne, siger han og oplyser at BlueTel køber flere mobiltelefoner (internationalt) end TDC gør i Danmark.
Sonofons anklager går ifølge Niels Hareskov Jensen på noget andet, nemlig at BlueTel skal have modtaget for høje tilskud.
BlueTel-koncernen omsætter for 2,4 milliarder kroner og TDC ejer ti procent af BlueTels danske detailselskab. Hvad der skal ske med den ejerandel, efter TDCs politianmeldelse og opsigelse af sin forhandleraftale med BlueTel, er der endnu ikke taget stilling til.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

SporingsGruppen ApS

Frontend-udvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager til Partsrepræsentation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere