Microsoft skruer op for charmen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. marts 2002.


Steve Ballmer fortsatte udrulningen af .Net-stragegien på sin Europatur.

Der var skruet op for charmen hos Microsofts topchef Steve Ballmer, der i sidste uge var på tur i Europa. Troværdighed og partnerskab var nøgleord fra det interview i Financial Times, der markerede turens start på CeBit til hans taler i København fredag.
Microsofts arbejde med det europæiske image får også stadig større betydning i takt med, at en afgørelse fra den europæiske konkurrencekommissær Mario Monti rykker nærmere. EU-Kommissionens undersøgelse af Microsofts aktiviteter er ikke en direkte udløber af den amerikanske sag, der delvist har fundet en afgørelse ved et forlig.
I den europæiske version har konkurrencemyndighederne under Mario Montis ledelse kigget på Microsofts serversalg og bundling af MediaPlayer med Windows. En afgørelse fra Bruxelles ventes først i juni.
20 milliarder i bøde
Hvis konkurrencekommissæren finder Microsoft skyldig i at hindre den fri konkurrence på det europæiske marked, kan der naturligvis ikke blive tale om så drastiske krav som at splitte det amerikanske firma.
Til gengæld kan der i værste fald blive tale om en bøde i omegnen af 20 milliarder kroner og krav til ændringer i virksomhedens software.
- Microsoft ønsker at fokusere på troværdig databehandling. Det kræver et troværdigt Microsoft, sagde Steve Ballmer ved et møde med danske journalister fredag eftermiddag.
Inden da havde han holdt et indlæg på en konference for en række af Microsofts kunder og samarbejdspartnere i Danmark. Her var det især arbejdet med .Net-strategien, der var på dagsordenen:
Smidig forretning
- Smidig forretning. Det er hvad informationsteknologien skal levere, og integration af løsninger er afgørende for at nå denne smidighed, fortalte Steve Ballmer og fortsatte:
- .Net-strategien er Microsofts bud på en løsning til den integration. Og udviklingsværktøjet Visual Studio .Net er grundlaget for at gøre .Net visionen til virkelighed.
En vision, hvor de såkaldte web services sikrer, at alle applikationer kan forbindes med hinanden via internet. Derfor har Microsoft sammen med blandt andre IBM startet Web Services Interoperability Organization for at sikre fælles fodslag i arbejdet med web services.
Oracle med
Ifølge Steve Ballmer har mere end 50 virksomheder meldt sig til samarbejdet. Blandt andet rivalen Oracle.
I interviewet med Financial Times først på ugen sagde
Steve Ballmer blandt andet, at branchen ønsker større troværdighed hos Microsoft:
- Vi kan ikke have forretningsmetoder, der er variable. Vi må fordoble vores fokus på partnerskab.

Billedtekst:
Steve Ballmer ønsker at Microsoft fokuserer på troværdig databehandling. Det kræver også et troværdigt Microsoft, sagde Steve Ballmer ved et møde med danske journalister fredag eftermiddag.
Foto: Hans Juhl

Boks:
Send Steve en mail
IT-direktørerne fra store danske virksomheder som Carlsberg og Danfoss har på det seneste været fremme med kritik og store overvejelser i forbindelse med Microsofts nye licenspolitik for de store kunder. Så når Microsoft inviterer sine store danske kunder og partnere til møde med topchefen Steve Ballmer måtte spørgsmålet om ændringerne i licenspolitikken jo komme op.
- Hvis I oplever at jeres priser bliver dyrere end sidste år eller ændringerne i licenspolitikken skaber andre problemer, så send en mail til Klaus (Klaus Holse Andersen, der er administrerende direktør for Microsoft i Danmark; red) eller mig. Så taler vi om det og finder en løsning, sagde Steve Ballmer.
Han erkendte at timingen af ændringerne var den største fejl i hans karriere til dato. Men lovede altså, at han vil tjene sine penge ved at gøre kunderne tilfredse.
Avisen Wall Street Journal citerede i sidste uge en undersøgelse fra et amerikansk finanshus, der tager udgangspunkt i, at 32 procent af 250 millioner pc'er i verdens virksomheder skifter til den nye licensmodel. Det vil få Microsofts licensomsætning i disse virksomheder til at stige fra 12,2 milliarder dollars i år til 14,4 milliarder dollars næste år.
jh




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere