Første kig på Sony Ericsson Xperia X1

Med Xperia X1 har Sony Ericsson for første gang lavet en telefon med Windows Mobile. Telefonen er endda produceret hos taiwanske HTC - men den ligner stadig en ægte Sony Ericsson. Få vores første indtryk og se de mange billeder her.

Første kig på Sony Ericsson Xperia X1

Sony Ericsson er primært kendt for deres lidt dyrere, lidt mere designede telefoner i den helt tynde ende.

Men samtidig har den sammenbragte virksomhed en tradition for high-end smartphones, startende tilbage i 2002 med P800 (se original historie her

Men hvor SonyEricsson tidligere har benyttet sig af andre styresystemer, senest på topmodellen P1 (se test), så er den allernyeste Xperia X1 baseret på Windows Mobile 6.1. Dog med Sony Ericssons egen brugerflade oven på en stor del af det traditionelle Windows Mobile system.

Telefonen har været længe undervejs siden lanceringen i marts 2008. Selve hardwaren er produceret af HTC, som står bag en lang række andre smartphones i eget navn.

Selve brugerfladen er dog udviklet af Sony Ericsson selv og baserer sig i høj grad på såkaldte paneler. Ideen er, at du kan tilpasse panelerne til alt efter, om du er på arbejde, har fri eller hvor du nu er. Samtidig leveres telefonen med paneler med nyheder fra både Berlingske og BT. Desuden kunne vi på vores model finde et Google-panel.

Umiddelbart virker panelerne som en rimelig måde at målrette telefonen til forskellige roller. Sony Ericsson har desuden åbnet op for, at alle med en smule HTML-kendskab kan producere paneler, som rummer udvalgte universer.

Høj opløsning på skærmen

Xperia X1 er udstyret med en skærm på tre tommer, men i et aflangt format a la 16:9. Opløsningen er på hele 800 x 480 pixels, hvilket giver flotte billeder. I telefonen finder du desuden indbygget A-GPS med Google Maps samt navigationsprogrammet Wayfinder i en tre måneders prøveversion. Forbindelsen til omverdenen klares med Turbo 3G med op til 7.2 download samt WiFi og Bluetooth. Kameraet er på 3,2 megapixel med såkaldt touchfocus, hvor du trykker på, hvad du vil fokusere på.

Sony Ericsson erkender, at der er tale om et avanceret produkt, derfor er der adgang til særlig support. Holder din X1 desuden op med at virke inden for de første 12 måneder i udlandet, kan du i de fleste lande få en ny telefon stillet til rådighed.

Kun engelsk i første omgang

Den version, som inden for få uger kan købes i Danmark, er dog på engelsk, mens den danske version kommer i første kvartal 2009. Det betyder, at du ikke har æ, ø og å på skyde-ud tastaturet før da.

Køber du en engelsk telefon kan du ikke senere få den opdateret, men du kan hente Windows Mobile software, som laver software-tastaturet til en dansk version.

Telefonen vil kunne købes inden for de næste par uger. Den endelige pris er stadig ukendt, men et informeret gæt er et sted mellem 4.500 og 5.500 kroner uden abonnement. Du kan finde den aktuelle pris her i PC Worlds opdaterede prisbase.

Galleri: Sony Ericsson X1




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere