Oh, SHT!

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. december 2001.


INTERNETSATIRE. Fusionen mellem Ellerten, plæneklipperen og løbehjulet, Segway Human Transporter, har været kærkomment guf for satiresiderne, der efterhånden var løbet tør for bin Laden-vittigheder.

Internettets satiresider skulle ikke bruge mange timer på at sunde sig over verdenspremieren på Segway'en, det nye transportmiddel der i sidste uge blev præsenteret på amerikansk morgen-tv.
Hos Satirewire.com var man ikke sene til at bemærke, at forkortelsen for Segway Human Transporter ville være SHT. Eller med andre ord den mere eller mindre stuerene amerikanske stavemåde af "shit". Samme websted kan også afsløre, at amerikanske efterretningsagenter har fundet tegninger af primitive Segways hos bin Ladens folk i Afghanistan.
Den supernørdede tegneserie Userfriendly tog også Segway'en til sig. Her bliver SHT'en brugt som et nyt ledelsesredskab hos den forvirrede IT-virksomhed Columbia Internet til at afgøre, hvilken medarbejder der skal forfremmes til CTO.
På den amerikanske MSN-tjeneste har satireredaktøren samlet vittighedstegninger fra amerikanske aviser med Segway'en som tema. Her kan man blandt andet se, hvordan tegnerne forestiller sig den økologibevidste Segway's møde med den amerikanske forbrugers ønsker om hestekræfter og minimal motion.
DotNets klummeskribent Bjarne Tveskov benyttede lejligheden til på sin hjemmeside at kombinere ikke færre end tre kultfænomener under overskriften: All your Segway are belong to us! Selvfølgelig suppleret med et billede af den uheldige turist Waldo, der poserer på en Segway.
Segway-bøller
Bliver Segway'en nogensinde andet end til grin? Den skal erstatte biler, scootere og knallerter i bytrafikken og er på den måde lidt som en cykel uden rugbrødsmotor eller en rollator på speed. Så det er måske nærliggende at bekymre sig om, hvordan Segway-bøller vil te sig i trafikken. Og da Segway'en selv holder balancen, kan man spekulere på, om den i virkeligheden vil blive et hit, fordi man kan trille hjem på den efter julefrokosten uden at være nervøs for at vælte.
Hvis Segway'en virkelig er fremtidens transportmiddel, vil vi så se Povl Dissing indspille 'Ak nej mor, giv mig en SHT mor!' Eller mere internationalt vil landeplagen måske blive det gamle John Denver-hit 'Leaving on a Segway'? Vil Segway fortrænge speedway i Vojens - og vil det blive udtalt på samme måde?

http://satirewire.com/news/0112/segway.shtml
http://www.userfriendly.org
http://www.tveskov.com
http://cagle.slate.msn.com/news/GingertheScooter/main.asp
http://www.segway.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere