Her er dit liv og dine fejl, Bill Gates

Han er i dag en af verdens rigeste mænd, men der var engang, hvor han levede af pizza, havde tjavset hår, kæmpe briller og store kondisko. Vi ser tilbage på Bill Gates' op- og nedture i anledning af, at han stopper sit daglige arbejde hos Microsoft.

Her er dit liv og dine fejl, Bill Gates

Egentlig begyndte det hele med lidt kode og en ekstrem interesse for ny teknologi, dengang supernørden Bill Gates tilbage i 1970'erne grundlagde Microsoft.

I takt med at softwarefirmaet voksede sig stort, udviklede han visionen om, at der skulle stå en computer på hvert kontor og i alle hjem – med Windows indenbords, naturligvis.

Uanset om man elsker eller hader Microsoft, så kan man ikke komme udenom, at Bill Gates i ekstrem grad har påvirket den måde, vi arbejder på i dag.

Men tiden i Microsoft er ved at være forbi for den tidligere supernørd. Han trækker sig nu fra det daglige arbejde hos softwaregiganten og vil i stedet koncentrere sig om sin og konens fond, Bill & Melissa Gates Foundation.

Store kondisko

Penge behøver Bill Gates heller ikke at tænke på længere. Han er i dag en af verdens rigeste mænd, men der var engang, hvor han levede af pizza, havde tjavset hår, kæmpe briller og store kondisko.

Her er et tilbageblik på Bill Gates' liv fra de unge år og frem til i dag. Videoen (der er to dele) er produceret af Microsoft, men softwaregiganten er selvkritisk nok til også at komme ind på nogle af de mange retssager, som Microsoft har været involveret i gennem årene:

Microsofts fejl og mangler

Der er koldt på toppen, og intet sted er mere koldt end i en førende teknologivirksomhed. Konkurrenterne venter på at blæse dine fejl mest muligt op og på at kopiere dine succeser. Er du Bill Gates og Microsoft, er det hele meget værre. For tusindvis af Apple-fans, Linux-freaks og generelle Microsoft-hadere sidder klar til at udråbe hvert eneste fejltrin – og dem har der været en del af gennem årene.

Vi har samlet en håndfuld små og store uheldige episoder fra Bill Gates' tid bag roret i Microsoft:

1. Tablet pc’en

Ifølge Microsoft-eksperten Mary Jo Foley er Tablet pc’en (og talegenkendelse) en af Bill Gates’ personlige favoritter. Det er nok også grunden til, at Microsoft stadig bruger markedsføringsdollar på et produkt, som har vist sigt at være en ualmindelig lille niche.

2. Xbox 360

Selve konsollen er et fint produkt, men problemerne med kvaliteten har kostet dyrt. Eftersigende var det en beslutning om at spare millioner af dollar på ekspertise inden for chipdesign, som i sidste ende ledte til varmeproblemer og et tab på 1.000.000.000 dollar (ja, en milliard dollar!). Og så har vi slet ikke nævnt beslutningen om at investere i HD-DVD teknologi til Xbox-platformen.

3. Windows Vista

Personligt oplever vi Windows Vista som et rimeligt styresystem. Men hvor vi ikke kunne vente med at skifte Windows 98 ud med Windows XP, så er der ikke meget entusiasme omkring Vista. Microsoft siger selv, at Vista-konverteringen går som forventet, men vi har en snigende mistanke om, at hvis det ikke var fordi, samtlige nye computere sælges med Vista, så gik det meget langsommere med udrulningen. Måske er Microsoft selv ude om vores dom, fordi softwaregiganten skruede forventningerne voldsomt i vejret inden lanceringen i 2007. For Vista er på overfladen dybest set en mere sikker og strømlinet udgave af XP - med højere systemkrav og samme hastighed.

4. Internet? Vi har ikke brug for noget internet!

Det er efterhånden en velkendt historie, at Bill Gates i starten af 90’erne ikke havde den store lyst til at kaste sig over ”det der internet”. I midten af 90’erne endte den interne magtkamp mellem Windows og Internet Explorer-gruppen i Microsoft med, at browseren blev en del af Windows-pakken. Microsoft leverede Internet Explorer i sit operativsystem og dermed slut. Det kostede en håndfuld omkostningsfulde retssager for forsøget på at danne et browser-monopol.

Og selv om Internet Explorer i dag er verdens mest brugte browser, så er det Google, Yahoo, Facebook og utallige andre onlinetjenester, som har grinet hele vejen ned til banken. Efterhånden er Microsoft ved at få et tag på nettet med de forskellige Live-tjenester, men softwaregiganten ved, den er bagud.

Farvel Bill

Microsoft selv siger, at det ikke gør den store forskel, at Bill Gates stopper. Et helt hold medarbejdere står parat til at afløse ham. Men for alle os, som gennem årene er blevet begejstrede og skuffede over it-gigantens produkter, er det lidt vemodigt at sige farvel til Bill. Ja, vi er næsten kommet på fornavn med ham over årene.

Microsoft og Windows bliver ikke det samme uden ham.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere