Avatar billede petert Forsker
12. juni 2014 - 08:41 Der er 1 kommentar

AP Direkte tilslutning via fiber SFP modul.

Hej alle.
Er der nogle der har erfaring med Ap,er der kan tilsluttes direkte til fiber forbindelse via SFP modul.
Hvad findes der af fabrikater og hvad er prisniveauet. (for noget der kører stabilt)??
Det skal bruges til et møderum/ aula på en højskole, hvor der er mange brugere på, på samme tid.
MVH
PeterT
13. juni 2014 - 01:30 #1
Ciscos udendørs APer kan fås med SFP - http://www.edbpriser.dk/netvaerk/access-point.aspx?count=10&sort=Popularity&rlm=List&q=sfp

De ligger fra 15k+

Moxa har en til industri brug - http://www.moxa.com/product/AWK-3131_Series.htm - $1300


Dog er ingen af dem egnet til indendørs brug. Fiber er pt. ikke normalt anvendt til indendørs APer. Måske vil det blive normal når 802.11ax kommer på gade om et par år.

Hvis jeg var dig, så ville jeg købe en bunke http://www.ubnt.com/unifi#apac, nogle gode switche med PoE . Derefter ville jeg trække fiber fra switchene til routeren og selvfølgelig fiber videre ud i verden.


Det vigtigste med APer er at der er et tilpas antal (ikke for få og ikke for mange), at de køre på forskellige kanaler og derved ikke overdøver hinanden.

Ubiquiti Networks anvender en (gratis) software controller, hvor mange andre producenter kræver en dyr hardware controller.


Hvis du selv skal sætte WLANet op, så bør du nok anskaffe noget udstyr og software til at sikre det bedst mulige netværk http://www.metageek.net/products/map-plan/

Her er to intro video til hvordan man gør:
https://www.youtube.com/watch?v=OfPC3ziuEiE
https://www.youtube.com/watch?v=_l2E-2sF2_k

Hvis man har udstyret selv, giver det også mulighed for løbende at optimere WLANet, da ændringer (oprettelse/nedrivning af væge, flytning af elektronisk udstyr, andre brugs mønstre...) i bygningen påvirker netværkets kvalitet.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester