Avatar billede Slettet bruger
11. november 2013 - 19:10 Der er 1 løsning

Telefon "netværk" opfører sig underligt.

Jeg har 30 Mbit bredbånds abonnement hos Telia. Og de garanterer 20 Mbit.

På det almindelige 3-pols stik net kan jeg komme op på 15 Mbit på to af de gammeldags telefon-hun-stik.

Oven i dette har TDC for en del år siden lavet en nr. 2 indføring i huset, der går til en stikkontakt til RJ11 og som hedder noget i retning af MAK, SMA, RAT, eller noget. Der i hvert fald et "A" i, og det er på tre bogstaver.

Dette stik har jeg også prøvet før, men det lå helt nede på ca. 1 Mbit.

I dag var der en TDC tekniker, der forklarede, a) at dette nummer 2 stik/kabel var lavet som et loop, der returnerede ud af huset, hvorefter signalet gik ind i huset til 3-pols kablerne. b) Og at TDC ikke kunne lave andet, og at c) han ikke kunne forklare hvorfor det kun gav 1 Mbit båndbredde. Endelig sagde han at dette stik ikke bare så anderledes ud end et 3-pols stik, men at det også gjorde "noget" for signalet. Forstod ikke hvad.

Senere på dagen prøvede jeg igen at sætte routeren i RJ-kontakten, og til min forbløffelse fik jeg 20 Mbit på Telestyrelsens måler.

MEN, kort efter gik ydelsen ned på omkring 1 Mbit igen. Så slukkede og tændte jeg routeren, og vupti - 20 Mbit i et par minutter, og så ned på 1 Mbit igen.

Jeg kan få den op på 20 Mbit ved at boote routeren, men det holder kun i et par minutter.

Hvad foregår der?
Avatar billede Slettet bruger
23. november 2013 - 14:12 #1
Lukker
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester