Avatar billede Slettet bruger
19. april 2006 - 21:40 Der er 9 kommentarer og
1 løsning

Konkrete eksempler for søgemaskine optimering

Hej,

Er der nogen der kan give mig nogle konkrete eksempler (i kode)  til hvordan man optimerer hjemmesiden til søgemaskinerne? Evt. hvad for kode skal der sættes ind i <head> osv. bruge "søgeord", H1, H2, H3 og er der nogle værktøjer el. andre måder? Hvis der er nogle gratis værktøjer el. nogle som koster lidt for optimering såsom Google Adwords må de også gerne nævnes.

Skal bare vide hvordan jeg laver den bedste søgeoptimering af et stort website.
Avatar billede bufferzone Praktikant
19. april 2006 - 21:51 #1
kik på følgende sider

http://www.bufferzone.dk og http://www.bufferzone.dk/webpromotion.htm

Forsiden er generelt optimeret til 3 til 4 søgeord, webpromotion.htm er specifikt optimeret til ordet webpromotion.

Prøv derefter at søge i google (den danske del) på ordet webpromotion

Disse sider følger de råd jeg selv giver i mine artikler her på eksperten.
Avatar billede bufferzone Praktikant
19. april 2006 - 21:55 #2
Når du optimerer til et stort site, bør du kikke på min nyeste artikel om seo og her være mere omhyggelig i dine analyser, herunder særlig søgeordsanalysen og de analyser hvor du transformerer din søgeordeanalyse til indhold.

Det væsentlige er at din indholdssammenhæng og strukturen i dit site er optimeret også, ellers er den enkelte sides optimering lige som webpromotion.htm.

Hvis du oven i dette lægger web statestik og positionering på baggrund af din statestik, så vil du i løbet af noget tid kunne opnå fantastiske resultater. Jeg ville med det samme bestille Google Analytics, da der her er ganske lang ventetid. Dette værktøj kikker jeg på i øjeblikket og jeg har store forventninger til det. Merer herom senere
Avatar billede bufferzone Praktikant
19. april 2006 - 21:56 #3
Avatar billede Slettet bruger
19. april 2006 - 22:26 #4
Okay sådan jeg forstår det er du har nogle mega-tags ord og ord oppe i title

<TITLE>Webpromotion, E-markedsføring og e-promotion.</TITLE>
<META NAME="description" content="Webpromotion, osv.">
<META NAME="keywords" content="Webpromotion, E-markedsføring, osv.">

De ord skal gå igen nede i body?

Du bruger ordene brugt oppe i META NAME og TITLE forskellige steder i BODY, i hyperlinks, billeder. Ja?:

<a href="http://www.bufferzone.dk" title="Webpromotion, IT sikkerhed og rådgivning - bufferzone">

<img border="0" alt="webpromotion, IT rådgivning og praktiske web løsninger" src="images/overstelille.gif" width="493" height="100">

Er det rigtig forstået?
Avatar billede bufferzone Praktikant
19. april 2006 - 23:07 #5
Ja det er lidt af det. Det vigtigste er indholdet og dem måde du skriver teksten. Derudoverskal du selvfølgelig optimerer til relevante og realisteike søgeord, herunder huske deres semantiske sammenhæng, stemming, densitet, proximity, freqency og en linkstruktur, både intern og extern, der understøtter dette.

Keywords i meta og kode er vel 2 % af det samlede arbejde, de 2 % alle kan finde ud af. Det er resten der kræver arbejde og expertice
Avatar billede madx Nybegynder
20. april 2006 - 09:14 #6
Jeg synes du skal fortælle lidt mere om størrelsen på sitet - er det stort fordi det er 100 sider, 1000 eller 10.000 sider - sidder selv på toppen af +200.000 sider i flere sprog på flere sites, så lidt hjælp skal du nok få ;-) Men fortæl lidt mere om størrelse, tema/katetori...

Pga. Googles LSI-teknologi (Latent Semantic Indexing) er værdien af H1, H2 osv. faldet drastisk i værdi. Det er meget vigtigt med en god og unik description - da Google ofte viserne denne i søgeresultatet.

Keyworddensity bør ligge omkring 3-5 % - start hellere lidt lavt.

Du kan se hvordan jeg har valgt at anvende de mange paramtre såsom CCS, title og alt-tags, description på mit lidt aldrende site http://www.abilitor.dk

Her er også lidt mindre ufine trick, der var OK engang. Jeg har ladet siden ligge fordi den ikke er i modstrid med websites indhold om brugervenlighed - siden er opbygget efter alle kunstens regler har holdt stand i 4 år på G. side 1 - og er nu oppe i en konkurrence på +800.000 :-)

http://www.abilitor.dk/brugervenlighed.htm 

Prøv at søge på brugervenlighed:

http://www.google.dk/search?hl=da&q=brugervenlighed&meta=

Som bufferzone er ind på er det vigtigt med analysearbejdet. Du bør bl.a. være opmærksom på at brugerne anvender flere og flere ord i deres søge-fraser - det betyder noget for hvordan du bygger siderne op.

Men som sagt, meldt lidt mere konkret tilbage....
Avatar billede giang Nybegynder
20. april 2006 - 11:43 #7
Se evt. også www.dansearch.dk for flere gode tips om søgemaskineoptimering.
Avatar billede apo Praktikant
22. april 2006 - 16:45 #8
Se evt. denne SEO-guide: http://www.solutions2buy.dk/seo.html

Klik på linkene i højremenuen under overskriften: 'Gratis SEO guide'
Avatar billede clsc Praktikant
16. juni 2006 - 19:55 #9
Hej excali,

Nu er "stort" jo et relativt begreb, men spørgsmålet :

"Skal bare vide hvordan jeg laver den bedste søgeoptimering af et stort website."

- er en opfordring til at blive flået. Det svarer til at køre på et autoværksted og sige "fortæl mig lige hvordan jeg får topgejlet min bil", eller endnu bedre.. spørge på nettet "jeg har lidt for mange moneter, så hvilke kosttilskud kan jeg med fordel anvende?"

Jeg synes *ikke* du skal fortælle flere detaljer om sitet.

Der er nogle enkelte ekstremt grundlæggende ting du lige så godt kan få på plads fra dag 1, f.eks. at sørge for overensstemmelse mellem "title" og "h1" på siden og linkteksten i de links der peger på siden, samt en kortfattet (max 250 tegn) og præcis "meta description" individuel fra side til side. Tilføj en klar struktur med kategorier med gode deskriptive navne, og så er du faktisk rigtig godt på vej.

... og så er der ellers nok læsestof til flere års læsning i diverse forums og på diverse hjemmesider på nettet. Samt et hav af firmaer og enkeltpersoner som lever af at hjælpe andre med dette. Ikke at glemme: En hel del "facts" som ikke er særligt velfunderede, om overhovedet (rygter, opspind, lamperøg.. der er masser af det).

Facts er, at hvis du laver "et større site" (mange sider) så er det enten på grund af mange brugere, eller på grund af mange produkter. Er det mange brugere, så gør de en del af arbejdet for dig ved at linke frem og tilbage og er det mange produkter, så bliver det altså bare svært (lang tid - dyrt) uanset hvad du gør - her ville jeg stærkt overveje annoncering før jeg overvejede søgeoptimering.

Jeg har ikke læst de artikler der nævnes ovenfor, men 90% af al den grundlæggnede viden derude er generisk, så jeg er sikker på at du nok skal kunne finde oget brugbart i de artikler der linkes til herover. Ellers kan du jo også vælge at opfatte links'ne som "visitkort" :-) (jeg har ikke selv nogle forbindelser til nogen af de nævnte sites overhovedet)
Avatar billede clsc Praktikant
16. juni 2006 - 19:55 #10
svar.... se ovenstående (eksperten loggede mig ud mens jeg skrev det)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester