Avatar billede mik789 Nybegynder
06. april 2004 - 18:38 Der er 4 kommentarer og
1 løsning

hjælp til namespace

Jeg har en xml-fil med tilhørende xsd schema. Rodelementerne er som følger:

XML
<bibliography xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="http://www.e-tidsskrift.dk/dev/xml/ns/MA_bib.xsd">

XSD
<xsd:schema xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">

Det fungerer fint. Validatoren på http://www.w3.org/2001/03/webdata/xsv?docAddrs=http%3A%2F%2Fwww.e-tidsskrift.dk%2Fdev%2Fxml%2FMA_bib.xml&warnings=on&keepGoing=on&style=xsl

melder alt OK.

Men når jeg forsøger at knytte et namespace til går det galt. Jeg synes jeg har prøvet alle kombinationer, men får fejl hver gang.

Er der én her der vil guide mig igennem? Jeg skal bare have et standard namespace knyttet til xml'en og rette xsd'en til tilsvarende.

Xml-filen ligger i: http://www.e-tidsskrift.dk/dev/xml og xsd-filen ligger i http://www.e-tidsskrift.dk/dev/xml/ns så namespacet kunne være "http://www.e-tidsskrift.dk/dev/xml/ns".

Hvad gør jeg så herfra?

//mik
Avatar billede nute Nybegynder
09. april 2004 - 19:04 #1
"Men når jeg forsøger at knytte et namespace til går det galt" - hvad mener du ? hvor prøver du at "knytte et namespace til"  ?
Avatar billede mik789 Nybegynder
10. april 2004 - 07:25 #2
Jeg har ingen namaspace tilknytningen nu, dvs. jeg har kun de to linjer som angivet oven for. Men jeg har tidligere forsøgt:

XML
<bibliography xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns="http://www.e-tidsskrift.dk/dev/xml/ns" xsi:schemaLocation="http://www.e-tidsskrift.dk/dev/xml/ns http://www.e-tidsskrift.dk/dev.xml/ns/MA_bib.xsd">

XSD
<xsd:schema xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" targetNamespace="http://www.e-tidsskrift.dk/dev/xml/ns">
Avatar billede nute Nybegynder
10. april 2004 - 13:53 #3
jeg må godt nok indrømme at namespaces ikke er min stærke side. nok fordi jeg endnu ikke har brugt det, og dermed har jeg ikke "set lyset" eller forstået hvad man egentlig skal med det.

Efter lidt søgen på nettet, falt jeg over denne tutorial":

http://www.zvon.org/xxl/XMLSchemaTutorial/Output/series.html

jeg kigget lidt på den, men kan ikke sige jeg blev specielt meget klogere. Men igen ... så længe jeg ikke har set den praktiske brugen af namespaces, så er det også lidt svært at sætte sig ind i. Er dog meget gerne med på en lytter hvis der falder nogen ind her med forstand på dette :-]

/nute
Avatar billede mik789 Nybegynder
28. juli 2004 - 23:14 #4
må hellere lukke her...
Avatar billede mik789 Nybegynder
28. juli 2004 - 23:14 #5
tak for velviljen, nute. har lagt nogle points til dig på et andet gammelt sp.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Kurser inden for grundlæggende programmering

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester