25 uimodståelige tips & tricks

Gratis synkroniseringsværktøj fra Microsoft, scan en mistænkelig fil online, få din Gmail som RSS og tjek din webmail på skrivebordet. Det er nogle af de 25 tips & tricks, du kan læse om i denne artikel, der også byder på smarte finter til fotoredigering og til din webside.

25 uimodståelige tips & tricks

For at gøre arbejdet med computeren så nemt og behageligt som muligt, gælder det om at tilpasse pc'en til ens behov.

Det kan for eksempel være med et program, der har en funktion, der lige passer dig eller med en simpel genvej, der kan spare dig tusindvis af museklik.

I denne artikel kan du se, hvordan du kan slippe for at taste www, se på dine ikoner hvor meget du fylder og foretage backup af dine filer.

Vi har også hevet mange andre tips & tricks frem, og der er lidt af hvert.

Dyk ned i dem og se, om der et tip, der kan forbedre din pc eller gøre din hverdag med computeren nemmere.

Find alle 25 tips og tricks på de næste sider og husk, at vi tidligere har bragt ’25 tips & tricks om alt’, '25 flere tips & tricks om alt' og '25 forrygende tips & tricks'.

Tips & Tricks 1-5

1. Microsofts gratis og automatiske synkronisering mellem flere computere

Med Microsofts FolderShare-værktøj kan du nemt og automatisk synkronisere indhold mellem to ellere flere computere – så du aldrig tager af sted uden den vigtige fil. Se her hvordan du kommer i gang.

2. Scan hurtigt en fil online for virus

Er du løbet ind i en mistænkelig fil? Så er det en god ide at scanne den for virus, og det kan du gøre med en af de mange online scanningstjenester, der nemt kan scanne en enkelt fil. En af dem er Virus Total, der scanner med næsten alle kendte virus-motorer, men dog maksimum filer på 10 megabyte. Læs mere her.

3. Tre gode og gratis værktøjer til websiden

Har du lige oprettet din første webside, eller savner du bare et par tips til din nuværende side, så kig her, hvor du kan læse om flere nyttige værktøjer, som Google Analytics og WordPress, til din webside.

4. Sådan googler du automatisk

Med Google Alert kan du sætte søgemaskinen i forhøjet alarmberedskab. Den overvåger løbende nettet med en brugerdefineret søgning og sender automatisk resultater til din mailboks. Se her hvor let det er.

5. Udnyt din store skærm med WinSplit

Har du altid mange vinduer åbne på dit skrivebord, og mister du til tider overblikket, så kan du med fordel bruge programmet WinSplit, der giver et bedre overblik – særligt hvis du har en stor skærm. Med WinSplit kan du udnytte skærmen og håndtere flere åbne vinduer på en gang. Du får mulighed for nemt at flytte et vindue til et hjørne på skærmen eller til nederste halvdel for eksempel. Læs mere her.

Tips & Tricks 6-10

6. Slip for at taste www

Bruger du dagligt internettet, taster du sikkert ”www” et hav af gange. Flere hjemmesider er heldigvis sat op, så man ikke behøver at taste disse tre ens bogstaver hele tiden. Men inden det bliver en standard for alle, findes der en smart genvej, så du sparer de tre bogstaver og faktisk også mange andre. Læs mere her.

7. Se på dine ikoner hvor meget du fylder

Selvom Windows Vista får skyld for meget, så er der naturligvis også fordele ved Microsofts nyeste styresystem. For eksempel ikonerne, der viser hvor meget plads, du har på dine harddiske. Dem kan du som XP-bruger også få via Vista Drive Icon, der giver dig nye og federe ikoner i XP. Læs mere om ikonerne her.

8. Smart og gratis online billedbehandling

Et gratis billedbehandlingsprogram lader dig arbejde med lag og fritlægge billeder online. Det er ikke så avanceret som Photoshop, men til gengæld kan du bruge det, når du er på farten, da det er online. Læs mere om FotoFlexer her.

9. Få info når der klikkes på dit link

Du sender sikkert mange links til kollegaer og kammerater, og en gang imellem kunne det være rart at vide, om de rent faktisk klikker på dem. En metode til at finde ud af det på er ved at bruge webtjenesten LinkBlip. Siden giver dig mulighed for at sende et link og derefter få at vide, om der er blevet klikket på det. Læs mere her.

10. Sådan skjuler du ikoner i systembakken

Hvis din systembakke er så fyldt med ikoner, at de ligger halvvejs over mod Start-menuen, kunne det måske være en ide at fjerne nogle af dem. Det er sandsynligvis ikke alle sammen, du bruger til daglig, og med mange andre ikoner på skrivebordet kan det være rart med lidt færre i nedre højre hjørne. Her kan du se, hvordan du slipper af med alle de ikoner, du ikke gider kigge på hver dag.

Tips & Tricks 11-15

11. Tjek din webmail på skrivebordet

Se din Gmail-indbakke eller din Google Kalender på skrivebordet uden at bruge en browser. Programmet Bubbles giver dig mulighed for at se dine favoritsider uden at klikke på Internet Explorer, Firefox eller en anden browser. Læs mere her.

12. To mailadresser i din Gmail-konto

Vidste du, at din Gmail faktisk indeholder to forskellige mailadresser til samme konto? Og du kan med fordel benytte dem begge, hvis du vil undgå spam i din indbakke. Se her hvordan du gør.

13. Få en dynamisk jordklode som baggrund

Er du træt af et traditionelt baggrundsbillede, så prøv Desktop Earth, der giver dig et dynamisk baggrundsbillede af jordkloden lidt a la Google Earth. Læs mere om den fede baggrund her.

14. Brug Googles kalender hurtigere

Har du også set lyset i Googles Kalender, så læs mere
her, hvor du finder et par fikse genveje og simple tip til at notere aftaler og møder.

15. 10 uvurderlige udvidelser til Firefox

Det vrimler med smarte udvidelser, der kan gøre Firefox federe og friskere. Snyd ikke dig selv for at gøre din browser bedre og mere personlig med nogle udvidelser. Find 10 udvidelser her.

Tips & Tricks 16-20

16. Gør kopiering og flytning nemmere

Computeren skal gøre dit arbejde eller din dag nemmere, og derfor har vi fundet et godt, effektivt tip frem. Hvis du ofte kopierer eller flytter filer rundt på computeren, findes der en måde, som gør det væsentligt nemmere. Det kræver, at du henter to små filer, men så bliver det til gengæld også meget nemmere at kopiere og flytte. Find filerne her.

17. Omdøb feriebillederne på en gang

Du er lige kommet hjem fra ferien, og digitalkameraet er fyldt op med billeder, som du smider over på harddisken, og nu ville det så være rart, hvis ikke de alle sammen hed noget a la DCIM344.JPG. Men med et smart, lille trick kan du hurtigt omdøbe alle dine billeder på en gang og oven i købet give dem fortløbende numre. Og du behøver ikke at downloade eller installere noget som helst. Se her hvordan.

18. Backup og genskab dine filer

DocShield er et program, der lader dig vælge filer, der skal tages backup af. Du vælger præcis hvilke filer og filtyper eller hvilken mappe, programmet skal overvåge. Programmet tjekker for ændringer hvert femte minut (eller hvad du nu indstiller det til), og ændringer tilføjes arkivet, som er gemt et andet sted på computeren. Læs mere om programmet her, hvor du også kan downloade det.

19. Her er nettets hemmelige godter

Påsken er overstået for i år, men alligevel kan du stadig have fornøjelsen af såkaldte Easter Eggs. Det er betegnelsen for små, hemmelige programmer, der er gemt godt og grundigt i både spil, dvd’er, browsere og på hjemmesider. Find dem her.

20. Få din Gmail som RSS

Har du en Gmail, og bruger du en RSS-læser, så kan du nemt indstille læseren til at modtage dine mails. Du skal dog være klar over, at dine mails vil være lidt forsinkede, når de dukker op i RSS-læseren. Men til gengæld behøver du ikke logge ind i din mailkonto. Læs mere her.

Tips & Tricks 21-25

21. Få en dock og ryd skrivebordet

Hvorfor have utallige genvejsikoner liggende og fylde på skrivebordet, når du kan gemme dem alle i en smart dock, der kan skjule sig, når du ikke bruger den. ProgramLaunch er en dock, du kan lægge i bunden, toppen eller siden af skærmen og fylde med genveje. Du kan skjule docken, så den kun kommer til syne, når du fører musen op i toppen eller i bunden af skærmen, eller du kan trylle den frem med F12 – og væk igen. Hent din nye dock her.

22. Flyt rundt på ikonerne i proceslinjen

Få fuld kontrol over hvor ikonerne i bunden af skærmen med det lille program Taskbar Shuffle, der giver dig mulighed for at flytte rundt på dem, så placeringen passer dig bedst. Hent programmet her.

23. Kender du nettets mørke side?

Nettet er fyldt med ubehageligheder, der invaderer din pc. Men har du styr på, hvad en trojaner, en keylogger eller et Zero-day-attack er for noget? Vi guider dig gennem de kryptiske begreber fra nettets mørke side. Bliv klogere her.

24. Lav et link i Start-menuen

Er der et par særlige websider, du gerne vil have hurtig adgang til, så kan du lave en direkte genvej på skrivebordet. Men er det ved at blive oversvømmet med alverdens ikoner, var det måske en ide at oprette genvejene i Start-menuen, så kan du åbne din favoritwebside med to klik. Se her hvordan du gør.

25. Find adressen på din router

Hvis du indimellem hjælper andre med at opsætte eller ændre i opsætningen på deres routere, har Vista gjort det nemt for almindelige brugere at finde adressen uden at skulle gætte sig frem. Se her hvordan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere