Microsofts gratis og automatiske synkronisering mellem flere computere

Nu er der godt nyt til alle glemsomme computerbrugere. Microsoft har netop lanceret deres seneste beta-udgave af det gratis FolderShare-værktøj. Med programmet kan du nemt og automatisk synkronisere indhold mellem to ellere flere pc’ere – så du aldrig tager af sted uden den vigtige fil. Se her hvordan du kommer i gang.

1. Microsoft giver gratis og automatisk synkronisering mellem flere computere

Hvis du har en bærbar og en stationær pc, så har du helt sikkert oplevet at stå et sted uden de filer, som lå på den anden pc.

Løsningen kan være et godt NAS-drev som Synology DS-207+ eller Qnap TS-109, som du kan få adgang til via ADSL-forbindelsen derhjemme. Desværre er det ikke altid, der er netforbindelse, og så skal de rigtige filer bare være på harddisken.

Microsoft har tidligere udgivet et manuelt synkroniseringsværktøj kaldet SyncToy. Det fungerer rigtigt godt, og du kan finde vores gennemgang her.

SyncToy kræver imidlertid, at der synkroniseres mellem to mapper på samme netværk eller pc. Det er her, at Microsoft FolderShare kommer til sin ret, for det kan alt, hvad SyncToy kan – og en hel del mere.

2. Det kan FolderShare

Først og fremmest sørger FolderShare for at holde en konstant synkronisering mellem to drev på to forskellige computere. Det sker ved, at du opretter dig som bruger og installerer FolderShare på begge maskiner, hvorefter du vælger hvilke mapper, der skal synkroniseres.

Herefter vil FolderShare sørge for, at ændringer som sker i den ene mappe også sker i den anden – også selvom der er tale om to forskellige computere. Dybest set en funktion som i et stykke tid har været tilgængelig i MSN Messenger, men som her er forfinet og tilpasset til almindeligt brug.

Som en ekstra bonus kan FolderShare også sikre, at du får adgang til din maskine via internettet – også selvom du sidder ude i den store verden. På den måde kunne vi også synkronisere indholdet mellem en stationær pc, der var tilsluttet via ADSL og en bærbar pc, som var på nettet via 3’s Turbo 3G.

Har du mapper, du gerne vil dele med en ven, er det også muligt med FolderShare, som skelner mellem vennemapper, og de mapper som du helst vil holde for dig selv.

Få begrænsninger

Eneste begrænsning på synkroniseringen er, at du skal huske de pc’er, som du skal dele filer med, skal være tændt på samme tid i en periode. Vil du således dele filer med din hjemme pc, så skal du efterlade den tændt, når du tager af sted om morgenen.

Er det planen at gøre det ofte, kan el-regningen hurtigere løbe op, og så kan et mere strømbesparende NAS-drev være aktuelt. Desuden skal du huske på, at sletter du en fil på den ene pc, vil den også blive slettet på den anden.

Opret dig som bruger og download programmer fra Microsoft her. Har du den slags lyster, så har Microsoft også lavet en MAC-version, som kan downloades. Dermed er det også muligt at dele filer på tværs af styresystemer.




IT-JOB

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Junior Softwareudvikler til ejendomsvurderinger - Lyngby

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Webanalytiker til digitale løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere