Pas på: Første trojaner til mobiltelefonen

Sikkerhedsfirmaet F-Secure har fundet den første trojaner til mobiltelefonen, og samtidig viser en undersøgelse, at kun 14 procent af mobilejerne har sikkerhedssoftware i deres telefoner.

En fredelig søndagstur med mobiltelefonen i lommen og en åben Bluetooth-forbindelse kan nemt ødelægge søndagshyggen.

Med en åben forbindelse kan man være uheldig at løbe ind i vira eller malware, og det kan også sagtens ske, hvis du sidder hjemme i lejligheden, og din nabo har skumle planer.

Nu har det finske sikkerhedsfirma F-Secure opdaget den sandsynligvis første trojaner målrettet mobiltelefoner.

Sikkerhedsfirmaet har arbejdet med mobilvira i otte år og er ikke før stødt på mobil-trojanere og har ikke hørt om andre tilfælde - før nu.

I Danmark er up- og download af data på mobiltelefonen mere end seksdoblet på ét år, og udviklingen går i retning af mere vira og malware til mobilbrugerne i takt med, at flere bruger telefonen til at gå på nettet.

En undersøgelse foretaget i lande som USA, Canada, Tyskland, England og Frankrig, som vi normalt sammenligner os med, viser, at kun 14 procent af mobilbrugerne har installeret sikkerhedssoftware i deres telefoner.

Og selvom flertallet af personerne i undersøgelsen faktisk var klar over risikoen for malware og vira, så er det altså meget få, der tager truslen alvorligt.

Det finske sikkerhedsfirma har registreret en stigning i spyware-applikationer til mobiltelefoner, applikationer der kan gøre det muligt at få skjult adgang til telefonen og dens optagelse af samtaler og adgang til sms’er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere