25 flere tips & tricks om alt

Sådan redder du våd elektronik, sådan søger du smartere med Google og 23 andre tips & tricks finder du i denne artikel, der også kommer omkring webskrivebord, widgets, HD-video, og hvordan, du sparer penge på blæk til printeren. Find colaen eller kaffen frem og lær noget nyt her.

25 flere tips & tricks om alt

PC World bringer mange tips og tricks, for at læserne kan spare tid, foretage en handling nemmere og, i det hele taget, lære noget nyt.

Det kan være et lille tip, som for eksempel hvordan du fjerner pilene i genvejsikonerne i Vista, eller et større tip, som hvordan du tager back-up af din harddisk.

Vi har tidligere bragt ’25 tips & tricks om alt’, og på de følgende sider bringer vi 25 flere tips & tricks om alt muligt.

Tips & Tricks 1-5

1. Gør Windows-opstarten hurtigere

Har du styr på, hvor mange og hvilke programmer der automatisk bliver startet op, når du tænder din pc? Hvis ikke så kan du få det med AutoRuns fra Sysinternals. De mange programmer, der med tiden bliver installeret på pc’en, er med til at sløve opstartstiden for Windows, og det er ikke alle programmer, der er nødvendige at have til at starte op automatisk. Find AutoRuns her og få et overblik over din opstart.

2. Sådan redder du våd elektronik

Du behøver ikke livredderdiplom for at genoplive dine yndlingsdimser, selv om de er druknet i vand, kaffe eller cola. Denne video viser, hvordan du yder førstehjælp til din våde elektronik.

3. Søg smartere med Google

Googles søgemaskine kan meget mere end det, der møder det blotte øje. Hvis man kender de smarte kommandoer, kan man blive en rigtig søgehaj. Lær her hvordan.

4. Få flere funktioner i Windows Stifinder

Hvis du efter mange års klikken rundt i Windows Stifinder godt kunne bruge nogle flere funktioner, så er Xplorer2 måske en håndsrækning. Det er en form for udvidet udgave af Windows Stifinder, som det ligner til forveksling. Forskellen er bare, at Xplorer2 har mange flere funktioner. Se hvad det kan her.

5. Alt det Windows mangler

En ny pc betyder en ny installation af Windows Vista eller XP, men det er ikke nok. Selv om begge operativsystemer fungerer godt, er der nogle områder, der stadig dækkes bedre af tredjepartsprogrammer. Så inden man tager sin nye pc i brug, eller efterlader en bekendt eller et familiemedlem med en ny pc, er der lidt software, der bør downloades og installeres. Se her hvilke programmer du og din pc kan få gavn af.

Tips & Tricks 6-10

6. Program finder og sletter tomme mapper

Rundt omkring på din harddisk ligger der sikkert en del tomme mapper, som af forskellige årsager ikke er blevet slettet. Med Remove Empty Directories 2.1 kan du finde alle de tomme mapper og slette dem automatisk. Se her hvordan og hent programmet.

7. Webskrivebordet ajaxWindows

Weboperativsystemet ajaxWindows er ikke kun en samling online applikationer, men derimod hele pc'ens skrivebord udført i webkode. Med XML og JavaScript laves browseren om til et fuldskærms skrivebord med ikoner, startmenu, værktøjslinje, applikationsvinduer, widgets og så videre. Bliv endnu klogere på ajaxWindows her.

8. Lav dit lange link kort

Lange links kan være irriterende for eksempel i en mail, hvor det måske knækker over. Men på flere wbsider kan du trylle dit lange link om til et kort, og på en side kan du lave syv forskellige links om til et enkelt. Find siderne her.

9. Her kan du sende selv-destruerende mails

En gang i mellem kunne det måske være rart at sende en mail, der destruerer sig selv efter et stykke tid. Det smarte er, at modtageren for eksempel kun har 60 sekunder til at læse beskeden, inden den automatisk sletter sig selv. Det lyder som noget fra en James Bond-film, men er faktisk meget enkelt at gå til. Nogle af de tjenester, der er på internettet, giver endda mulighed for, at man selv vælger, hvor længe eller hvor mange gange modtageren skal kunne læse beskeden, eller om den skal sendes anonymt. Der er mange muligheder for at sende en mail på denne måde, og her er fem gode og gratis bud, som er værd at prøve af.

10. Sådan sparer du penge på blæk til printeren

Det er dyrt at have en blækprinter kørende. Rigtigt dyrt faktisk. Heldigvis findes der alternativer, hvis du har mod på dem. Vi har regnet på de mulige besparelser - og har endda en instruktionsvideo klar. Se mere her.

Tips & Tricks 11-15

11. En ny generation af BASIC

Hjemmedatamaternes Basic er tilbage med fornyede kræfter. Skriv 3D-spil og professionelle applikationer i det gode, gamle Basic-sprog, hvis du altså stadig kan huske, hvordan man gør. Læs mere her.

12. Slip af med din Caps Lock-tast

De vise ord kommer til dig i en lind strøm, og du skriver løs i dit Word-dokument kun for at finde ud af, at du for fire linjer siden kom til at trykke på Caps-Lock-tasten. Øv. Caps Lock-tasten kan skabe irritation og tidsspilde, men med SharpKeys kan du lave den om til for eksempel en Shift- eller en Ctrl-tast. Gør det her.

13. De bedste spil fra din barndom

Commodore 64, ZX Spectrum, Amstrad CPC464. Minderne vælter frem, men hvorfor nøjes med minderne. Alle de gode, gamle spil fra dengang, der stod en Commodore 64 eller ZX Spectrum på ethvert drengeværelse, kan downloades fra nettet og spilles på pc'en. Vi viser vej til spillene her.

14. Find vej med mere

Når man først har prøvet findvej.dk, bogmærker man straks siden i sin browser. Dette websted er så smart og funktionelt, at man undrer sig over, hvordan man har kunnet klare sig uden. Funktionerne og indgangsvinklerne til findvej.dk er så mange, at det er nødvendigt at tage dem en ad gangen, og det gør vi her.

15. Find gengangere på harddisken

Hvis du har haft din pc et stykke tid, har du sikkert en del filer liggende, som du har to af. Det kan for eksempel være grafik-filer, dokumenter eller musik-filer, der har sneget sig ind et par steder. Med Easy Duplicate Finder kan du finde de filer, du har dobbelt, og slette den ene (eller dem begge for den sags skyld). Læs mere her.

Tips & Tricks 16-20

16. HD-video på skærmen i dag

Hvis man er sulten efter at se, hvad ens HD-Ready fladskærm i stuen virkelig kan yde, er der masser af gratis HD-video på nettet. Se hvor du finder det her.

17. Skjul dine filer for andre

Det er ikke altid, man ønsker, at andre skal vide, hvad man har liggende på computeren, og hvis man deler computer med andre, kan det være svært at skjule. For eksempel hvis du i al hemmelighed er kæmpe fan af dansktop-gruppen Kandis og ikke ønsker, at kæresten skal opdage dine MP3-filer eller Word-dokumentet med sangen til hans eller hendes fødselsdag. Men så kan du skjule filerne. Se hvordan her.

18. Rigtige widgets til XP og Vista

Hvis man som Windows-bruger skeler misundeligt til UNIX' og Mac's widgets, er man nok moden til Yahoo! Widgets, som man finder på widgets.yahoo.com. Der skal installeres et grundprogram, og så kan man ellers placere masser af widgets rundt omkring på skærmen. Det hele er gratis, og her er nogle af de bedste.

19. Find dine links hurtigt

Hvor pokker var det nu, jeg gemte det link? Hvis du bruger Internet Explorer og har mange links gemt under foretrukne – og hvem har ikke det – er det ikke altid lige hurtigt at finde det link, du skal bruge. Men med programmet Find Favorites kan du hurtigt finde linket - endda uden at åbne browseren. Find programmet her og læs mere.

20. Sådan finder du slettede filer

Ups! Du kom til at slette en vigtig fil, og timevis af arbejde er spildt. Eller er det nu også det? Denne video viser, hvordan du kan finde frem til slettede filer.

Tips & Tricks 21-25

21. Mere saft i æblet

Tag en stor bid af Apples iTunes og mærk smagen fylde hele munden. Der er flere grunde til, at iTunes er verdens mest succesrige online musikbutik, og brugervenlighed er en af dem. Her er en række tips til iTunes.

22. Her er den gratis og lovlige MP3-musik

Nettet er fyldt med gratis og lovlig MP3-musik, der bare venter på at blive downloadet, men hvis det absolut skal være Limp Bizkit, Norah Jones eller John Mogensen, er der ingen vej uden om kasse 1. Men der er også mange musikere, der stadig venter på deres store gennembrud, og de må finde alternative veje for at finde deres publikum. Her finder du en masse gratis og lovlig musik, du kan downloade.

23. Sådan genopliver du harddisken

Argh! Der er ikke noget værre, end når harddisken uventet står af, og du har glemt at tage jævnlig backup. Væk er feriebilleder, vigtige e-mail og dine MP3-filer. Men bare rolig, der findes mange metoder til at få dine data tilbage, selv om harddisken ser ud til at være fuldkommen død og ikke er til at komme i kontakt med. Denne video viser, hvordan du starter genoplivningsforsøget af din døde harddisk.

24. Slet pre-installerede programmer fra ny pc

Glæden er stor, når man kommer hjem fra forhandleren med sin helt nye pc. Men der går ikke længe, fra man har startet maskinen, og skrivebordet kort efter kommer til syne, til irritationen over pre-installerede programmer begynder. Men træk vejret og snup et program, der nemt hjælper dig af med dem.

25. Tilbage til grillbaren

Du savner måske ikke lugten af friture og forårsruller, men der var nu alligevel noget over flippermaskinerne i de fedtede grillbarer, som var overalt i 1980’erne. Heldigvis kan du få et retrotrip tilbage til de gode, gamle pinball-dage med programmet Future Pinball og spillet Sci-Fi Classic. Prøv det her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere