Drop din faste pc - bliv online og fri

Hvis harddisken er ved at være fyldt op, eller du ganske enkelt bare er træt af at installere programmer på din computer, hvorfor så ikke gå online. Mange opgaver kan klares på nettet, og det sparer plads og bøvl, og så er du ikke afhængig af din egen pc. Se her hvordan du forlader desktoppen.

Drop din faste pc - bliv online og fri

Du kan alt på nettet undtagen lave kaffe, men kan du undvære det, hvorfor så ikke rykke dine arbejdsopgaver online.

Det vælter frem med onlinetjenester, hvor du kan redigere billeder, bruge tekstbehandling, holde styr på dine aftaler, oprette fotoalbums og meget mere.

Her er en guide til en række tjenester, der kan få dig til at forlade desktoppen og spare plads på harddisken. Og det hele er gratis.

Skrivebord og kontorprogrammer

En måde at begynde livet online på er med et webskrivebord - for eksempel ajaxWindows. Skrivebordet er udført i webkode, og ganske smart kan du logge ind på det fra alle computere. Med XML og JavaScript bliver browseren lavet om til et fuldskærms skrivebord med ikoner, startmenu, værktøjslinje, applikationsvinduer, widgets og så videre, og det hele ligger altså online.

Microsoft Office har længe været kontorpakkernes Godfather, men andre og mere fleksible muligheder har sneget sig ind på markedet – eller på nettet – for mange fungerer online, så du ikke behøver at installere dem på din pc. Nogle af de gode og gratis alternativer er Google Docs, Zoho og ThinkFree. Læs mere om dem her.

Webmail

Udbuddet af webmail vokser, og kapaciteten i de enkelte mailkonti bliver større. Windows Live Hotmail tilbyder fem gigabyte gratis plads at boltre sig på, Gmail er netop ved at opgradere pladsen, så du får over seks gigabyte plads, og så er der Yahoo! Mail, der tilbyder ubegrænset plads, så du ikke får problemer med de store vedhæftede filer i dine mails.

Du finder Hotmail her, Gmail her og Yahoo! Mail her.

Organisering

Smid din tunge Mayland-kalender i skraldespanden og brug en online kalender. I Googles kalender kan du oprette aftaler og notere begivenheder, få påmindelser og bruge Googles søgefunktion, hvis du skal finde en bestemt aftale.

Skal du have styr på en hel familie så klik ind på Famundo, der holder styr på hele familien online. Kalender, huskeliste, kontaktpersoner – der er det hele, og du og din familie kan planlægge fodboldtræning, indkøb i Bilka og din 40-års fødselsdag.

Hvis du bare vil lave indkøbssedlen til weekenden eller ønskesedlen til din fødselsdag online, så er Mojonote et godt og enkelt værktøj, der ikke tager al din tid.

Fotoredigering og spil

Online harddisk

Det er ikke bare lige at flytte hele harddisken til en online lagerplads – og slet ikke, hvis det skal være gratis. Der findes mange webtjenester, der tilbyder gratis plads, men ofte er det ikke mere end en enkelt gigabyte, og det rækker ikke langt, hvis man vil tage backup af hele musiksamlingen.

Men en enkelt tjeneste skiller sig dog ud. ADrive tilbyder intet mindre end 50 gigabyte plads, så der skulle være god mulighed for at gemme musik- og billedarkivet. Dog er ADrive ikke den hurtigste hingst i hestestalden, så regn ikke med at gemme hele harddisken online på et par timer.

Video- og fotoredigering

Medmindre du skal redigere den tre timer lange bryllupsvideo, er online videoredigering en oplagt mulighed. Her kan du se nogle tjenester, hvor du kan redigere video, og lige så oplagt er det også at redigere dine fotos online – for eksempel, hvis du vil redigere et foto på ferien, inden du mailer det hjem. Her er 25 muligheder for at redigere fotos online.

Webalbum

Når du alligevel er online for at redigere dine fotos, kan du lige så godt gemme dine fotos på nettet. Hvis du gemmer dem på harddisken, så kan du vise dem, når familie og venner besøger dig, men hvis du gemmer dine fotos på nettet, så kan du vise dem både hjemme, og når du besøger familie og venner.

Der findes uendeligt mange tjenester på nettet, hvor du kan oprette et webalbum, så for overskuelighedens skyld kan du tjekke PC Worlds test af 13 gratis sider.

Online virusscanner

Har du fået fat i en fil, du synes er lidt mistænkelig, så scan den for virus. Det kan du gøre online flere steder – her kan du se nogle eksempler på webtjenester, hvor du kan tjekke filen.

Spil

Du kan naturligvis også spille computerspil online og dermed slippe for at installere og fylde på harddisken. Her er seks bud på spil i forskellige genrer, og her er ti andre gratis og fede onlinespil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere