De 10 fedeste videoer

Find popcornene frem, læn dig tilbage i kontorstolen og smid fødderne op på skrivebordet. Vi har samlet nettets 10 fedeste videoer – vær parat til at måbe og knække sammen af grin.

De 10 fedeste videoer

Det er kun få år siden, at videoportalen YouTube blev grundlagt, men i dag er den en mastodont på nettet med millioner af videoklip.

Nogle er bestemt bedre end andre, og vi har derfor trawlet nettet tyndt efter de 10 bedste online videoklip.

Vi skal se på sindssyge parkering, falske filmtrailere, den berømte Star Wars Kid og dynamitstænger, som smides i Søerne i København.

Så nu er det bare om at finde popcornene frem og smide fødderne op på skrivebordet – der er tid til at måbe, grine og måske få sig et gensyn med nogle af nettets legendariske videoklip.

Forrygende falsk filmtrailer

Hvad sker der, hvis man blander handlingen fra Brokeback Mountain med billeder fra Tilbage til fremtiden? Det har kreative hoveder puslet med og lavet en forrygende falsk trailer. Her er originalmaterialet skamklippes, så handlingen ser ganske anderledes ud.

Oprindeligt handler Brokeback Mountain om to mænd, som er ulykkeligt forelskede i hinanden, og ved at tage musikken og krydre det med djævelske godt udvalgte replikker fra Michael J. Fox, får Tilbage til fremtiden pludselig en hel ny og overraskende dimension.

Den falske trailer er set 4,6 millioner gange på YouTube.

Verdens sindssygeste parkering

Kan du parkere en Skoda, så den ender på taget? I denne video går det fuldkomme galt, da en kvindelig bilist tager fejl af speeder og bremse. Et overvågningskamera har fanget hele seancen, også da kvinden lettere fortumlet kommer ud af bilen.

Bemærk hvordan hun - lettere fortumlet - hurtigt griber fat i sin håndtaske, da nogle flinke øjenvidner hjælper hende ud af bilen. Tak for hjælpen! Ja, der skulle jo nødigt være nogen, som løb med hendes dankort, nu da mekanikeren skal betales.

Den fantastiske Star Wars Kid

Det her er uden tvivl et af de mest sete klip på internettet nogensinde. En buttet dreng fra Canada fægter klumset løs med en lang pind på sin skole, mens han lader som om, at han er med i Stjernekrigen. Et videokamera har fanget det hele, og et par klassekammerater lægger efterfølgende klippet på nettet.

I dag har 900 millioner ifølge pcworld.com set drengen fægte løs, og han er blevet døbt The Star Wars Kid. Drengen var dog ikke særlig glad for hele episoden, så han sagsøgte sine klassekammerater for et par millioner kroner, og de endte i retten og blev efterfølgende enige om et forlig.

Den voldsomme popularitet fik kreative hoveder til at tage klippet under kærlig behandling og udstyret det med musik og lyseffekter. Pludselig ser The Star Wars Kid lidt mere cool ud, når han svinger sit lyssværd. Se hvordan i klippet herunder.

Og med hjælp fra et videoredigeringsprogram dukkede The Star Wars Kid også op i den rigtige film om Stjernekrigen:

Cola og Mentos-eksperimentet

Her kan du se cola sprøjte op af en flaske, som var det varmt vand fra en gejser. Tricket kræver, at du har Mentos-pastiller og diet coke. Det er, hvad de to fyre i denne video-klassiker bruger for at skabe den imponerende effekt.

Smid syv-otte stykker Mentos i en diet coke, og kort efter kan du godt begynde at tørre cola op, hvis du prøver indendørs. Hvilket nok ikke kan anbefales, men det finder du ud af, når du ser videoen, hvor de to velforberedte fyre muntrer sig med 101 to-liters diet coke og 523 Mentos-pastiller.

Øm fortolkning af Backstreet Boys

Hvis du er fan af Backstreet Boys - hvis der altså stadig findes fans af dem – er denne videoklassiker måske hård kost.

De to kinesere Wei Wei og Huang Yi Xin giver den hele armen i deres fortolkning af Backstreet Boys' 'I Like It That Way'. Videoen er legendarisk og et eksempel på indlevelse, som vel ikke er set hverken før eller siden med Backstreet Boys’ musik. Længe leve webcams på kollegieværelser.

Dynamitstænger i København

I Danmark har vi også set eksempler på succesfulde film, der er spredt viralt. En flok lømler smider dynamit i Søerne i København og skaber en enorm bølge.

Det får en af de kåde unge mænd til at hoppe op på et surfbræt og give den gas. Det ser vanvittigt ud, men er naturligvis skabt på en computer. Bag stuntet står tøjfirmaet QuikSilver.

Øretæver i intens luftduel

De svæver i luften og uddeler tæsk til højre og venstre. Takket være teknikken stop motion – eller pixilation om man vil – ser det ud til, at de to kamphaner i dette videoklip kan holde sig i luften for evigt.

”Tony vs. Paul” består af 4.000 enkelte fotos, som er splejset sammen, og den hjemmelavede film er blevet et gigantisk hit på nettet og set næsten fire millioner gange på YouTube.

Graffiti på præsidentens fly

En aktionsgruppe sniger sig i ly af mørket ind på et militært område og maler graffiti på den amerikanske præsidents fly, også kendt som Air Force One.

Med håndholdt kamera og grynede billeder ser det hele ganske autentisk ud, og videoen er da også så godt lavet, at selv de amerikanske myndigheder blev i tvivl om, hvorvidt præsidentens fly nu også var blevet overmalet. De måtte ifølge Wired.com i hvert lige tjekke flyet for en sikkerheds skyld.

Bag stuntet stod en amerikaner, der ville gøre reklame for sit modefirma, og derfor havde han lejet et fly, som mindede om præsidentens, og han fik det malet i de samme farver. Det kostede ham angiveligt flere hundrede tusinde dollar, til gengæld fik han massiv omtale via nettet.

Julelysshow med et hus

Vi ved godt, at amerikanerne er helt tossede med at julepynte deres huse med lyskæder og glimtende rensdyr. Men i denne video tager ejeren af et hus i staten Ohio skridtet videre.

Hans en million pærer på huset og i haven følger rytmen fra the Trans-Siberian Orchestra. Og det ser ret imponerende ud. Musikken blev sendt ud i radioen, så forbipasserende kunne lytte med, mens de så pærerne blinke.

FAN-tastisk musikvideo

Nogle one-hit-wonders har ikke levet helt forgæves. For eksempel ikke musikgruppen O-Zone fra Moldova, der hittede med 'Dragostea Din Tei' tilbage i 2004, og i hvert fald fik en rigtig stor fan i Gary Brolsma, der i denne video giver sin egen medlevende playback-udgave af nummeret. Imponerende eller skræmmende? Døm selv her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere