Smartphone der kan alt

Hvis du er typen, der simpelthen bare vil have det hele, så er HTCs nye TyTN II et godt bud på en mobiltelefon, der kan alt - undtagen at lave kaffe.

Spækket med funktionalitet

TyTN II er HTCs flagskib, når det handler om integreret PDA og mobiltelefon, og i forhold til forgængeren har den fået en gevaldig overhaling i alle leder og kanter.

Måske lige med undtagelse af selve designet der ikke umiddelbart har ændret sig det helt store.

Det nye bliver imidlertid synligt, så snart skærmen glider til side, så det komplette QWERTY-tastatur er tilgængeligt.

Skærmen kan nemlig vippes, så telefonen kan ligge på bordet som en lille minicomputer. Tastaturet står selvfølgelig ikke mål med et almindeligt tastatur, men man kan klare sig endog meget langt med det lille tastatur.

Således blev den første gennemskrivning af denne anmeldelse skrevet på TyTN IIs tastatur.

Proppet med teknologi

HTC har proppet TyTN II med stort set alt, hvad der er fornuftigt at inkludere i en mobiltelefon.

Telefonteknologierne tæller såvel GSM som GPRS, EDGE, UMTS, 3G samt HSDPA, og så er der selvfølgelig også WiFi og Bluetooth 2.0 – dermed skulle de fleste behov for kommunikation på farten være stillet.

I hjertet af maskinen hviler en Qualcomm MSM 7200, 400MHz processor, der trækker på 128 megabyte RAM. Eller sagt på en anden måde så kan TyTN II afvikle applikationer i et tilfredsstillende tempo og indlysende nok væsentligt hurtigere end forgængeren.

Telefonen er forsynet med 256 megabyte intern hukommelse, men der kan udvides med SD-kort. Kameraet er udstyret med en tre megapixel opløsning og autofokus.

Kontor på farten

Billedkvaliteten er fornuftig, og kameramulighederne er, som vi forventede af en mobiltelefon. Det eneste, vi egentlig savner i denne sammenhæng, er en indbygget blitz. Der er ikke engang den LED fotolampe, som forgængeren var udstyret med.

Endelig har HTC forsynet TyTN II med GPS. Vi har desværre kun haft mulighed for at teste en tidlig model uden kort-software, men når TyTN II ligger klar i butikkerne, vil det være med en softwarepakke fra TomTom.

Styresystemet i TyTN II er Windows Mobile 6 med de muligheder, det indebærer for synkronisering med Outlook og Office-dokumenter. Tastaturet gør det praktisk muligt at arbejde videre med sine dokumenter på farten, og det føles næsten som at have en minicomputer med i lommen.

Anstændig batteritid

Men alle funktioner har selvfølgelig også sin pris, og her snakker vi ikke kun om kroner og ører. Vægten på en maskine som denne ligger på knap 200 gram, og det er rigeligt til at trække den ellers nystrøgne skjorte lidt skæv.

Og godt nok opgiver HTC telefonens stand-by tid til at ligge på op mod 350 timer, men vores test viser, at det ikke overraskende kun er, hvis man fuldstændigt holder nallerne fra den.

Tager man først telefonen i brug, arbejder med sine dokumenter, hører lidt musik og foretager et par dataopkald, så skal man sørge for at have opladeren med på rejsen.

Men det er ikke usædvanligt for telefoner af denne type, og batteritiden er anstændig nok for en smartphone.

HTC har begået en mobiltelefon til den meget krævende bruger, for hvem funktionalitet tæller langt over café-designet. Dette er et arbejdsredskab ikke en livsstil, og som et sådant er TyTN II fremragende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere