Undskyld, det var et flop!

Af og til må man gribe i egen barm og se bagud. I anledning af at PC World har passeret 8.000 artikler på pcworld.dk, er vi dykket ned i online-arkivet. Her fandt vi nogle af de største flop, vi har skrevet om. Læs mere - og grin med, og af, os.

Det er svært at spå og særligt om fremtiden, skulle Storm P. efter sigende have sagt.

Det kan vi på PC World skrive under på, for et kig tilbage i vores over 8.000 indlæg på pcworld.dk afslører, at fremtiden af og til tager sig noget anderledes, end man regnede med dengang.

Afløseren til dvd’en - klar i 1999

Et godt eksempel er afløseren til dvd’en. Du går måske rundt og tror, at det er Blu-Ray eller HD DVD, men nej. For allerede i september 1999 kunne PC World afsløre, at afløseren til dvd’en var på trapperne.

Løsningen havde navnet Fluorescent Multi-Layer Disk (FMD) og var udarbejdet af firmaet C3D. Tilbage i 1999 lovede de op til 1.000 gigabyte på en disk inden for få år, men de mange gigabytes er vist gået op i røg. Sandsynligvis sammen med investorernes penge da det viste sig, at prototypen, der blev fremvist på Comdex i november 2000, var et fupnummer, hvor indholdet blev afspillet fra en skjult harddisk.

WAP dig frem - eller tilbage

Først de seneste par år er der, bogstaveligt talt, kommet fart på den mobile adgang til internettet. Men tilbage i 1999 var det WAP, som var fremtiden. Derfor annoncerede Ericsson, før der kom et Sony foran, fremtidens telefon R320. Den understøttede WAP 1.1, og vægten var på beskedne 100 gram, men displayet var til gengæld på fem liniers tekst.

Allerede dengang var WAP plaget af relativt få brugere, og det gik kun langsomt fremad. Også selvom PC World i august 2001 kunne berette, at nu var WAP 2.0 endelig lanceret.

Ingen fremtid for Windows-mobiler

Måske var Ericsson lidt for berusede af deres WAP-oplevelser, for i oktober 1999 kunne vi på PC World fortælle, at Ericsson vurderede, at Microsoft ikke passede ind på mobilmarkedet. Til gengæld skulle Ericssons eget EPOC-system være langt bedre. Efterfølgende har Microsoft haft rimelig succes med sit Windows Mobile-system, mens EPOC i dag er ganske ukendt (selvom det i dag lever delvist videre under Symbian-navnet) .

Intel august 2001: Rambus er fremtiden. Intel december 2001: Vi er klar med DDR-ram
Det er dog ikke kun Ericsson, som har lavet mærkværdige ting gennem tiden. For selvom Intels Core 2 Duo processorer i øjeblikket går deres sejrsgang, så var der også engang, hvor selskabet var rigtigt langt bagefter AMD.

Det skyldtes ikke mindst Intels mærkværdige stædige fastholdelse af Rambus-hukommelsen (kaldet RD-RAM). Det betød, at omkostningerne ved en Intel-maskine var voldsomt høje.

Til PC World forklarede Intel i august 2001, at SD- og DDR-ram var voldsomt overvurderet, og at Rambus var fremtiden. Hvorefter chipgiganten i december 2001 lancerede sit 845-chipset, som understøttede DDR-ram.

Sådan kan det gå, ikke mindst inden for teknologibranchen. Her er udvikling og afvikling tæt forbundet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere