Torsdagstippet: Sådan får du internet på ferien

Skal du på ferie eller blot en smuttur til udlandet, så kan det være svært at undvære sine mails, lidt nyheder, en smule Messenger og måske muligheden for at sende et billede eller to hjem.

I takt med at stadigt flere telefoner får trådløst netværk, og at bærbare computere bliver stadigt mindre, så er det fristende at tage dem med på ferien.

Ikke fordi det er fedt at sidde foran pølen med sin computer, men fordi det er suverænt at kunne stå på campingpladsen i Frankrig, i New York eller på sit hotel i Budapest og hurtigt danne sig et overblik over museer, vandland, busruter, vejarbejde eller overnatningsmuligheder i nærheden. Kort sagt, alle de internettjenester som vi for længst har vænnet os til hjemme foran skrivebordet.

Men vælger du at tage mobilen eller den bærbare pc med på ferie, så er der lige det med forbindelsen. Vi giver dig her forskellige løsninger til tre forskellige feriesituationer.

1. Læse mails i Danmark

Har du kun behov for at læse mails og måske surfe lidt nyheder eller vejrudsigter, så kan det sandsynligvis bedst betale sig at bruge den eksisterende dataforbindelse i form af GPRS, EDGE eller 3G i din telefon.

Priserne svinger alt efter selskab mellem 4 og 13 kroner pr. megabyte, så der skal ikke surfes meget. Men her er det jo nyttigt at bruge PC Worlds tip til de bedste danske mobile internetsider.

2. Fuld internetadgang i Danmark

Er du til mere end blot lidt mail-læsning i sommerhuset, så bliver normale dataforbindelser hurtigt rigtig dyre. Således vil et almindeligt billede på 2,5 megabyte alene koste 25 kroner at modtage med for eksempel det Telia-abonnement, som vi benytter os af på PC Worlds redaktion.

Løsningen er her et fornuftigt dataabonnement fra for eksempel 3, TDC eller den nye spiller Nordisk Mobiltelefoni. Fordelen ved de pakker, er at du har praktisk talt fri trafik, og derfor ikke skal tænke på hvor meget data du sender.

Adgangsbilletten er her et 3G modem og en månedlig pris, som starter omkring 249 til 299 kroner pr. måned. Skal du ikke bruge det hele året, har Nordisk Mobiltelefon et særligt fritidsabonnement, hvor du kun betaler for de uger, du faktisk bruger forbindelsen.

Har du ikke behov for at være online uanset tid og sted, så er der en del trådløse hotspots rundt omkring i landet. Her kan du koble dig til enten gratis eller mod betaling. Du kan finde en oversigt over det nærmeste hotspot på OpenWifi.dk eller på hotspotcamping.dk, hvis du er camping

3. Internet i udlandet

Adgang til internettet i udlandet via din medbragte mobil kan være frygteligt fristende. Men svaret kan opsummeres i et rungende: lad være! For prisen er typisk på op til 100 kroner pr. megabyte, og så koster det jo hurtigt 250 kroner, for et almindeligt uskyldigt billede. Er du samtidig så uheldig, at din pc henter automatiske opdateringer, mens du er online. Ja, så kan det hurtigt være billigere at sende den med taxa til Danmark for at få den opdateret.

Løsningen i udlandet er derfor at finde et sted, hvor der er trådløs adgang til internettet. En oplagt måde er med en WiFi-sniffer, som kan købes for et par hundrede kroner. Med et enkelt tryk på knappen viser den lille dims, om der er netværk i nærheden. Med lidt forberedelse kan du desuden på sider som wififreespot.com eller free-hotspot.com finde gratis hotspots i nærheden, mens firmaer som t-mobile og andre ofte giver adgang ved de større hoteller.

Husk at et åbent hotspot, kan være en sikkerhedsrisiko, hvor al din trafik gennem det trådløse netværk gemmes til senere analyse. Det er derfor næppe en god ide at bruge netbank, hvis du sidder på en forbindelse af tvivlsom oprindelse.

Du kan dog forbedre sikkerheden lidt ved at bruge et smart lille program, kaldet iPig. Det kan du hente her hos PC World.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere