HTC S710: Buttet, men smart

HTC er blandt de første på markedet med en smartphone, der benytter sig af Windows Mobile 6.0. Det er dog ikke styresystemet, der er telefonens væsentligste salgsargument, men i stedet det fulde tastatur og den generelt gode kvalitet.

HTC S710: Buttet, men smart

HTC S710 er ikke farlig meget større end en ganske almindelig "dum" mobiltelefon, men netop fordi det er HTC der står bag, er det indlysende, at telefonen har en overraskelse i ærmet.

I dette tilfælde et fuldt QWERTY-tastatur inklusive de danske tegn med et enkelt tryk på funktionstasten – tastaturet er ikke stort, men lige tilpas selv når man har store fingre.

Mekanismen er den samme, som benyttes i HTC P4350 (læs vores anmeldelse her), og tastaturet glider frem med et let skub med tommelfingeren.

Netop den solide fysiske udførsel i kombination med telefonens generelt gode kvalitet lige fra materialer til knappernes tryk gør HTC S710 til en behagelig telefon.

Fordi der er tale om en smartphone og ikke en PDA med telefon, er den 2,4 tommer skærm ikke trykfølsom, og telefonen overlever derfor nemmere at befinde sig i en bukselomme. Størrelsen på 101.5 mm x 50 mm x 18.6 mm er fint til at leve med, men man skal være opmærksom på, at vægten ligger oppe på 140 gram.

Hurtigt ude med Windows Mobile 6.0

HTC S710 er en af de første telefoner på det danske marked, der benytter den seneste version af Windows Mobile 6.0, der dog ikke byder på så farligt mange forbedringer i forhold til forrige version, at nyindkøb af telefon bør stå øverst på listen alene af den årsag.

Men blandt de få nyheder i Windows Mobile 6.0 bør fremhæves muligheden for nu at vælge skriftstørrelse i visning af e-mail, hvilket gør det langt nemmere at overskue og læse sin mailkorrespondance selv på den lille skærm – det er selvfølgelig heller ingen skade til, at der nu er understøttelse for e-mail i HTML-format.

Desværre har HTC fravalgt at inkludere den anden væsentlige nye ting i Windows Mobile 6.0, nemlig muligheden for at redigere i Word- og Excel-filer på farten, og vel og mærke uden at gøre skade på formateringer – et job som netop telefonens tastatur er som skabt til.

I stedet må man nøjes med at kunne læse sine filer undervejs, hvis man føler behov for at udfolde sig, skal der indkøbes tredjeparts software.

Du kan læse vores gennemgang af Windows Mobile 6.0 lige her.

Den manglende forbindelse

Tastaturet overflødiggøres også til dels af den nye xT9-ordbogsfunktion, der er en mere intelligent viderebygning på det velkendte T9-system,

Det gætter langt bedre, hvilke ord man forsøger at taste ind. Fordelen ved xT9 i samspillet med tastaturet er, at ordbogen meget ofte gætter de danske bogstaver rigtigt ind, så man ikke skal strække fingrene for at finde æ, ø og å.

Som det desværre er kendetegnende for hovedparten af HTC's produkter, må man også med S710 leve med, at den ikke har en 3G-forbindelse.

Det nedsætter produktiviteten i væsentlig grad at skulle klare de mobile email- og internetbehov via den noget langsommere GPRS-standard – eller EDGE, hvis ellers mobiltelefonselskaberne ville understøtte dette.

For at få det fulde udbytte af telefonen skal man derfor på kig efter en tilgængelig WiFi-forbindelse. S710 har understøttelse for 802.11 b/g og er meget stabil, når den fanger et netværk.

Kan blive forpustet

Desværre har vi et par gange i løbet af testen oplevet, at telefonen bliver overbelastet, hvis man beder den om at lave lidt for meget på en gang. Internet Explorer i samarbejde med mail, medieafspiller og så en håndfuld hurtige tryk på tasterne, og telefonen beslutter sig for at gå fuldstændigt i baglås og skal slukkes for at ville samarbejde igen.

Men holdt op mod telefonens øvrige kvaliteter, så er dette et problem, der nemt undgås, hvis telefonen får lov til at trække vejret mellem de opgaver, man stiller den. Og alti i alt er HTC S710 en fremragende smartphone til såvel privat brug som på jobbet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere