Test: Tre gode store headsets

Det er ikke alle omgivelser, der nyder lyden af musik eller maskingeværer. Løsningen er et headset. Vi har testet tre af de bedste headsets til pc-brug.

Test: Tre gode store headsets

Selvom du måske er glad for spil og musik, så betyder det ikke, at dine omgivelser er det.

Samtidig skulle danskernes typiske placering af pc’en være i soveværelset, hvilket blot tilfører mere nitroglycerin til den uheldige kombination af højlydte spil og ægtefælle/kæreste/familie.

Løsningen er selvfølgelig et sæt høretelefoner. Og siden det er til spilleområdet, hvor det bliver stadigt mere populært at kombinere onlinespil med en eller anden form for snakke-løsning, så skal et rigtigt sæt spillehøretelefoner have en mikrofon for at blive til et headset.

PC World har derfor testet tre aktuelle headsets, der alle påstås at være særligt velegnet til spil og online-kommunikation. Der er tale om løsninger fra danske Steelkeys, Creative Labs samt Plantronics.

Testet med spil og musik

Hvert headset i testen er blevet testet med både spil og musik for at vurdere dybden og klangen i højtalerne.

Samtidig har vi haft hvert headset på ørene i minimum halvanden til to timer i træk for at vurdere komforten, samt i hvilket omfang ørene blev varmet op.

Hvert headset har efterfølgende fået point i komfort (vægt 40), lyd (vægt 40) samt funktioner (vægt 20).

Det skal understreges, at dette ikke er en test, der har til formål at finde den mest sublime lyd, som indehaveren af et håndbygget svensk hifi-anlæg vil falde i svime over. Vores opgave har derimod været at finde det headset, som egner sig bedst til spil og længere tids arbejde foran pc’en. Der er som bekendt stor forskel på lyden af et tungt maskingevær og Beethoven. Vi har lagt vægt på maskingeværet i denne test.

Creative Fatal1ty Gaming Headset

Creatives headset er testens mindste og kommer med en fancy rød prik på siden, hvor der med hvidt reklameres for Fatal1ty.

Det lidt obskure navn er fra den professionelle computerspiller af samme, som Creative i en årrække har haft et samarbejde med. Af samme grund er deres bedste lydkort navngivet på samme måde.

Vi har aldrig mødt Fatal1ty, men vi har en mistanke om, at han har et lille hoved. I hvert fald hvis Creatives headset både er formet og opkaldt efter ham.

For headsettet er ganske simpelt ret svært at placere helt på ørene, da det kun er det bagerste af ørene, som fuldt kan være i højtalerne.

Samtidig trykker det sammen på ørene og hovedet, sådan at højtalerne måske sidder tæt, men til gengæld bliver man også hurtigt lidt øm efter 30-60 minutters brug. Det gælder specielt, hvis du bruger briller, hvor stængerne bliver trykket ind mod hovedet af Creatives model.

Det skal siges, at undertegnede tester udmærker sig ved at have et hoved og to ører i helt almindelig gennemsnitlig mandlig størrelse, så er dit hoved i størrelse L eller XL vil problemerne nok blive forstærket.

God lyd med bund i

Mens komforten på Creatives Fatal1ty headset ikke er i top, så er lyden nok testens bedste. Hvor Steelsound sad godt, men savnede lidt bund, så er det lige omvendt med Creatives. Her er der bas og bund for alle pengene, og samtidig er der ikke samme lidt tynde lyd, når du lytter til musik.

Igen er forskellen mindre i spil, men regner du også med at lytte til musik, så kan den tydelig høres.

Det er desuden tydeligt, at Creative har tænkt på musik-lytterne, da de designede mikrofonløsningen. Mikrofonen er således placeret i venstre side og kan tages helt af.

Tilslutningen sker med et standard jackstik og er nemt at tage af og på. Selve mikrofonarmen er lavet i bøjelig plast og nem at placere, hvor du vil have den. Bare husk hvor du lægger mikrofonen, når du tager den af.

Som med de øvrige headsets er der desuden monteret en volumenkontrol på ledningen til headsettet. Ud over lydstyrken kan mikrofonen desuden slåes til eller fra.

Andre funktioner

Ud over den gode lyd og den mindre gode komfort udmærker Creatives bud sig ikke ved andet end, at der følger en transportpose med til headsettet.

Plantronics Audio 370 Gaming

Plantronics bud på et sæt høretelefoner er testens mest specielle.

Det skyldes deres særegne design, hvor hovedbøjlen er todelt, sådan at den nederste, der hviler på hovedet, er ophængt i wirer. Samtidig er selve højtalerne firkantede, skinnende sorte og testens største.

Det ser måske lidt voldsomt ud, men komforten er der ikke noget galt med. Ligesom Steelsounds 5H V2 er Audio 370 beregnet til at have på i længere tid, hvorfor Plantronics har sikret ventilationen til ørerne med lufthuller i selve indpakningen omkring ørene.

Så selvom Plantronics Audio 370 er testens største og ser meget voldsomme ud på hovedet, så er komforten absolut i den bedre ende. Samtidig slipper du for at indstille headsettet, det gør wire-systemet automatisk for dig.

Rimelig lyd med fokus på stemmer

Efter et par timer i selskab med Audio 370 vil vi bedømme lyden til at være god.

Specielt gengivelsen af stemmer eller vokaler i musik er god og hænger sikkert sammen med Plantronics ekspertise inden for headsets til erhvervslivet. I musik er lyden ikke helt skarp, men til gengæld klar og luftig.

Det skyldes sandsynligvis, at Audio 370 er rettet specielt til spillefolket. Således er Audio 370 også det headset i testen, som lækkede mest lyd til omgivelserne.

Plantronics har efter sigende gjort dette helt bevidst og kalder designet for Open-ear. Under alle omstændigheder tillader headsettet ikke kun lyden i at komme ud, men også omgivelsernes lyd i at komme ind. Det kan være en fordel, hvis man spiller flere sammen, og derfor vil spille med headsettet halvt på øret for at kunne følge med.

Mikrofonen i Audio 370 er af typen, der foldes op, hvilket forstærker indtrykket af, at dette headset kun er til foran pc’en. Den yderste tredjedel af mikrofonarmen er dog bøjelig, så spidsen kan justere til den optimale position.

Også på Audio 370 er der volumenkontrol på ledningen samt muligheden for at slukke for mikrofonen.

Steelseries 5H V2

Nok testens behageligste headset. Man kan nemt have det på i flere timer uden at ørene bliver (for) varme eller trykket sammen. Det skyldes nok, at hele øret kan rummes inde i selve højtaleren.

Det stof, som dækker højtaleren, er også behageligt mod huden og virker meget ledt og former sig desuden fint, hvis man har briller på.

Bagsiden ved den porøse løsning er dog, at der slipper ganske meget lyd ud til omgivelserne, det er derfor ikke headsettet, som du skal bruge i sengen, hvis din sengepartner sover let.

Lidt tynd lyd

Mens Steelsound 5H V2 er testens mest komfortable headset, så er det ikke på samme måde i top, når det kommer til lydkvalitet. Lyden mangler lidt bas og bund. Under spilletesten i Battlefield 2142 og World of Warcraft var det ikke noget, som vi lagde særligt mærke til, men under MP3-testen blev det ret tydeligt.

Det skyldes sandsynligvis, at 5H V2 er lavet specielt til spil a la Counter Strike, hvor lydsiden primært bruges til at finde og eliminere modstanderne. Men det er stadig værd at bide mærke i, hvis du også regner med at bruge dit headset til musik.

Som et rigtigt gaming-headset er 5H V2 udstyret med en mikrofon. Den sidder i venstre side og udmærker sig ved at kunne skubbes op i selve højtaleren. Når du så har behov for at bruge mikrofonen, trækkes den blot ned, og den bøjelige ledning indstilles, så hovedet sidder optimalt. Smart, for det sikrer, at du også kan bruge headsettet normalt uden at ligne en receptionist.

En volumenkontrol er placeret midt på ledningen og giver desuden mulighed for at justere styrken på mikrofonen samt for at slukke for den.

Andre funktioner

Af andre gode funktioner kan det nævnes, at selve headsettet nemt kan adskilles i tre stykker. Dermed er det nemt at have Steelsound 5H V2 med i tasken.

Den version, som vi testede, kom desuden med et USB-lydkort. Dermed er det ekstremt nemt at have sin egen lyd med. Bare sæt lydkortet i, driverne installeres automatisk på vores XP og Vista og tilslut lyd- og mikrofon-stikkene. Det er selvfølgelig ikke lyd i Creative X-fi klassen, men det virkede helt fint i vores spilletest.

Konklusion

Som overskriften på denne test antyder, er der tale om tre gode headsets, men som skiller sig ud på hver sit område.

Steelsound 5H V2 fortjener ros for at kunne skilles ad samt være komfortabelt og nogenlunde til at have med på gaden på samme tid. Desværre er lyden fokuseret på diskanten, hvilket er fint i spil og onlinesamtaler, men mindre godt i musik.

Creatives Fatal1ty headset skal fremhæves for at være mindre og have en bedre lyd end de to andre headsets. Den aftagelige mikrofonarm er samtidig en god feature, som sikrer, at headsettet er lidt mere alsidigt end specielt Plantronics headset. Bagsiden ved Fatal1ty er, at headsettet havde en tendens til at klemme lidt på hovedet. Ikke så vi led permanent skade, men nok til at det ikke var helt i top.

Plantronics løsning skal fremhæves for at være godt til det meste. På den ene side gør størrelsen og designet, at vi ikke ville færdes med det på gaden, for vi fik underlige blikke nok bare på turen ud til kopimaskinen. På den anden side matcher komforten Steelsound 5H V2, med den ekstra feature at omgivelserne kan høres igennem Open-ear systemet, som de små huller så fint hedder.

Og vinderen er…

Formelt vinder Steelsounds 5H V2 headsettet testen på grund af dets komfort og velegnethed til spil - samt muligheden for at bære headsettet i det virkelige liv uden at ligne en forstyrret flyveleder. Bare husk at 5H V2 er udviklet af spilentusiaster til spil og ikke til musik.

Er musik derfor vigtigt for dig, og sidder du foran pc’en sammen med andre, så skal du overveje Plantronics Audio 370. Er musikken og et mere all-round design derimod vigtigst, bør du gå efter Creatives løsning, bare husk at prøve dem først så du kan se, om de også klemmer lidt på dine ører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

06. januar 2025 | Læs mere


PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere