Ret godt tv-kort

Compro VideoMate T750 er et Vista-certificeret tv-modtagerkort baseret på god hardware og egentlig også god software, selv om der er nogle småfejl, der burde ordnes.

Ret godt tv-kort

Det første indtryk af Compro VideoMate T750 er vældig godt. Hardwaren understøtter tilsyneladende alle relevante teknologier og stikforbindelser, og softwaren kan tilsyneladende det hele. Brugerinterfacet ser endda også godt ud, så det er med store forventninger, man begynder at udforske dette tv-modtagerkort, der kan hive både analoge og digitale tv-signaler samt fm-radio ned på pc'en.

Desværre dæmpes begejstringen delvist, når problemerne begynder at opstå.

Det er ganske normalt, at tv-modtagerkort primært differentierer sig på softwaren og ikke på hardwaren. Ser man udelukkende på hardwaren, er der nemlig en række teknologier, der bare må og skal understøttes, og så skal billedkvaliteten naturligvis være i top. Softwaresiden er derimod en mere diffus størrelse.

VideoMate T750 modtager som nævnt fm-radio, analogt tv og digitalt tv i form af dvb-t. De to førstnævnte signaler vil i de fleste situationer være mindre vigtige end det digitale fjernsynssignal, men det skal alligevel siges, at radio og analogt tv modtages lige så fint af T750 som af konkurrerende kort. Hvad angår digital tv står T750 ikke tilbage for nogle, for billedkvaliteten er strålende.

Af andre vigtige hardwarefaciliteter skal nævnes understøttelsen af undertekster, som T750 også klarer, og så kan tv-kortet integreres med pc'ens powerknap, så pc'en kan tænde sig selv og optage ønskede programmer. Det er smart.

Med i æsken får man også en fjernbetjening og et stik, som gør det muligt at splitte det analoge og digitale tv-signal ud fra samme tv-kabel og føre dem begge ind i T750. Det er også smart.

Endelig skal det nævnes, at T750 understøtter 1080i HD digital tv, som desværre ikke kunne testes, fordi det danske dvb-t signal endnu ikke udsendes i HD. Tv-kortet har ud over antenneindgange også indgange til S-Video og Composite, så man kan optage fra sin dvd eller vhs-afspiller. Så langt så godt.

Software med småproblemer

Nogle tv-kort leveres med det mest græsselige software, der er så fejlfyldt og brugerfjendsk, at man er nødt til at installere tredjepartssoftware for at få glæde af sin hardware.

Sådan er det ikke med T750, hvor softwaren er ganske fin omend ikke perfekt. Brugerinterfacet er rimeligt logisk opbygget og ser endda pænt ud. Knapper og ikoner reagerer næsten altid prompte, og dialogbokse med videre er tilfredsstillende selvforklarende.

Rent funktionelt understøttes både optagelse til harddisk og timeshifting samt text-tv og epg (elektronisk program guide) samt Picture-in-Picture, hvor flere digitale tv-kanaler kan vises samtidig. Så omend enkelte detaljer kunne være udført en anelse bedre, er softwaren behagelig at bruge.

Småproblemer i softwaren

På den anden side er der også ting, der ikke fungerer. Man skal eksempelvis ikke vælge channelsurfing, hvor op til 12 af de tilgængelige digitale kanaler vises i miniaturer i samme vindue. Det belaster kortet så meget, at man ikke kan højreklikke og fremkalde en menu og slå channelsurfing fra, så eneste løsning er at aflive programmet.

Ser man tv-programmer med undertekster, har disse undertekster også en væmmelig tendens til at forsvinde fra tid til anden, og de vender kun tilbage, når man har slukket og tændt for undertekstning. Dette er altsammen irriterende fejl, og for at toppe problemerne af, går softwaren simpelthen ned engang imellem. Ikke så tit at T750 er ubrugeligt, men ofte nok til at det er irriterende.

Konklusionen må derfor være, at Compro VideoMate T750 er et godt produkt, der kunne trænge til en softwareopdatering. Kan man leve med de problemer, der nævnes her, er T750 et fint køb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere