Duel: Ixus mod Ixus

To nye Iuxs'er. Den ene dyrere end den anden. Den ene med flere pixels end den anden. Gæt hvilken vi bedst kunne lide.

Duel: Ixus mod Ixus

Op til ti års-jubilæet for Ixus-serien kom Canon med de to nye topmodeller 850 IS og 900 TI.

Ixus 900 TI er en luksusmodel med kabinet af titanium. Og vist er titaniumets mørkere, lidt guldfarverede ydre pænt og solidt, men vi har svært ved at se det storslåede i forhold til Ixus 850 IS.

I det store og hele er der dødt løb, når det gælder det kosmetiske udseende. Knapperne er placeret en lille smule forskelligt, men i det store og hele er det ligegyldigt, hvilket af kameraerne man hiver op af lommen.

Menusystemet er identisk og af den velfungerende slags, som Canon har kørt med et stykke tid.

Indeni er de to kameraer dog forskellige.

TI-modellen er størst på pixels. Hele 10 megapixels er der af slagsen, mens den billigere 850 IS nøjes med syv megapixels. Men billedkvaliteten fra begge kameraer er rigtig god.

Der kommer dog irriterende gryn allerede ved ISO 800. Og ISO 1.600 kan ikke anbefales.

Ixus 900 Ti har helt op til ISO 3.200. Men så kan man ikke bruge fuld opløsning, hvilket man nok heller ikke har brug for ved så dårlige lysforhold. Man får faktisk mere gryn end foto, hvis vi skal være helt ærlige.

Zoom og video-forskelle

Ellers har kameraerne, hvad de fleste kompaktkameraer fra konkurrenter i samme prisklasse har at byde på: Hurtig autofokus, korrekt eksponering og smidig auto mode.

Ixus 850 IS har et par egenskaber, som vi særligt er blevet glade for. Som navnet antyder, så er der billedstabilisering indbygget. En anden fordel sammenlignet med 900 TI er, at zoomen er på 3,8 gange i stedet for de normale tre gange. Canon har endda valgt at putte den ekstra zoom i vidvinkelområdet og giver os dermed 28 millimeter. Desværre er optikken lige lovlig lyssvag i teleområdet.

På et, ikke uinteressant, område er 900 TI lidt bedre. Kameraet er det eneste af de to, der kan filme i 1.024 gange 768 pixels.

Dog kun med 15 billeder i sekundet, men resultatet bliver rimeligt godt. Ingen af kameraerne har samme vidunderlige lyd som en god grammofon, men lydoptagelsen var udmærket.

Begge kameraer har Canons seneste processor, Digic III. Den sikrer en lynhurtig opstart, dog er 850IS hurtigst, men begge er hurtige til billedserier.

Ixus 850 IS leverer, hvad vi forventer. Det er et godt kamera med både billedstabilisering og vidvinkeloptik, som gør, at Ixus-fanen stadig holdes højt.

Ixus 900 TI er til gengæld en smule flottere. Men hvis du ikke kun går efter et højt antal megapixels, så er der ingen anledning til at købe det i stedet for 850 IS, som giver dig langt flere funktioner til en lavere pris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere