Mediecenter på skrump fra Amitech

Danske Amitech har lanceret et mediecenter, der gør sit arbejde uden at larme eller fylde særligt meget.

Mediecenter på skrump fra Amitech

Muligvis glæder ægte nørder sig over rummelige towerkabinetter med vandkøling og topkonfigurerede SATA-diske i RAID-konfiguration.

Men det er trods alt de færreste, der vil have sådan en karl stående ved siden af fjernsynet.

Fabrikanterne har da også for længst indset, at computeren skal slankes noget så gevaldigt, hvis media center-maskinerne nogensinde skal vinde indpas i dagligstuen.

Det er dog først med de dobbeltkernede, strømbesparende notebook-processorer fra Intel og AMD, at det er blevet praktisk muligt.

Mindre end en dvd-afspiller

Således fylder denne Amitech HomeCenter Living 560 blot en tredjedel af en helt almindelig dvd-afspiller. Helt præcist er bredde-, dybde- og højdemålene henholdsvis 17, 22 og 5 centimeter, og så begynder det virkelig at ligne noget.

Maskinen leveres med Windows Vista Home Premium, der svarer til den "gamle" Windows XP Media Center Edition.

Notebook Inside

Årsagen til maskinens ekstreme lidenhed er, at indmaden basalt ligner det, du finder i en bærbar computer. Processoren er en Intel Core Duo T2300, harddisken en 2,5"-sag på 80 gigabyte. Grafikken leveres af de grafiske kredsløb på det Intel 945GM Express-baserede bundkort.

Der er også indbygget trådløst netværk, hvilket er praktisk, når maskinen skal placeres. For på den måde slipper du for at fumle med USB-baserede WiFi-kort eller trække kabler hele vejen ind i stuen. Systemhukommelsen udgøres af en gigabyte DDR2-RAM.

Fin ydelse til formålet

Samlet er det måske ikke de mest imponerende specifikationer, men det er godt nok. Med mindre, naturligvis, du har planer om at torturere maskinen med F.E.A.R. eller lignende ubehagelige 3D-skydespil. Men så ville du nok næppe have købt denne maskine i første omgang.

Vi målte maskinens ydelse i PCMark05, hvor den opnåede en score på 2645 point. Det er tilfredsstillende og svarer til de hurtigste maskiner i vores oktobertest af notebooks under 7.000 kroner, som du finder her.

Den, der lever stille...

Mere interessant ud fra en "stue-sammenhæng" er, at maskinen ikke siger særligt meget. Støjniveauet er i de fleste tilfælde under det, du vil opleve med en gennemsnitlig harddiskoptager, og det er tilfredsstillende.

Med både VGA- og DVI-udgang er her, hvad der skal til for at tilslutte maskinen et almindeligt fladskærms-tv på en kvalitetsmæssig forsvarlig facon. Du kan også til nød slutte maskinen til fjernsynet med et SCART-stik, men kun hvis du er billed-masochist; den tekniske kvalitet er nemlig til rotterne.

Ud med lyden

Desuden er her (naturligvis) analog stereoudgang samt SPDIF-tilslutning, så du kan få digital 7.1-surround lyd ud gennem dit anlæg. Det kræver dog et særligt SPDIF-konverteringsstik, og det medfølger desværre ikke.

Af øvrige tilslutningsmuligheder kan nævnes fire USB-porte, heraf en på fronten. Man må se langt efter hukommelseskort-læsere. Men den slags fylder som bekendt en del, og man kan jo altid slutte en ekstern læser til.

Praktisk brænder

Dvd-brænderdrevet er af slot in-typen, hvor de optiske skiver glider ind (og ud). Ikke blot en smuk og pladsbesparende løsning, men også praktisk med små pilfingre i hjemmet, der finder dvd-skuffer usædvanligt fascinerende.

Den indbyggede tuner kan håndtere både analoge og jordbaserede digitale signaler.

Der medfølger et lillebitte trådløst tastatur med indbygget musestyring. Det er dog så som så med den praktiske anvendelighed, og de fleste vil nok i stedet vælge en mere funktionel model. For eksempel Logitechs vanvittigt stilfulde DiNovo Edge, som du kan læse om her.

Pædagogiske Amitech

Som et meget positivt træk – der desværre er atypisk for pc-branchen - har Amitech vedlagt en knap 70 sider lang pædagogisk manual på dansk. Her får man god vejledning og svar på de fleste spørgsmål. Det er en virkelig lettelse, for en media center maskine er og bliver et kompliceret produkt.

Samlet er Amitech HomeCenter Living 560 et virkelig udmærket produkt, som - hvis prisen var et par tusind lavere – fortjent ville tiltrække et større publikum fra det ikke-nørdede befolkningssegment. Ikke desto mindre fortjener maskinen et klokkeklart femtal.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Underdirektør til gældsområdet

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps

Hiper A/S

IT-systemudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere