Flere pixels, mindre støv

Canon kan stadig, men konkurrenterne er ikke langt bagude. 400D er dog alle tiders kamera med vildt lavt billed­støjniveau.

Flere pixels, mindre støv

Canons 350D har i den seneste tid været et af de mest solgte digitalkameraer. Nu kommer så efterfølgeren 400D, men er det et produkt, der er kastet ud på markedet for at møde konkurrencen, eller er det et godt kamera, der nu er blevet endnu bedre?

Den længe ventede efterfølger til det storsælgende Canon 350D lanceres præcis 18 måneder efter, at 350D så dagens lys.

400D ligner sin forgænger utroligt meget i udseende.
Kameraet er stadig lille – nogle mener for lille. Er man vant til større modeller, er det svært at vide, hvor man skal gøre af fingrene. Sammenligner vi med lignende kameraer fra konkurrenterne, virker Canons kamerahus endda helt plastikagtigt.

Den store ydre forskel er, at skærmen nu er 2,5 tommer stor og forbandet god. Den øverste info-skærm fra 350D mangler, i stedet vises alle indstillinger på den nederste skærm som hos Sony A100.

Engang hævdede Canon, at otte millioner pixel var det maksimale til en 1,6 sensor. Denne sandhed er nu blot et minde, da 400D kan prale af lidt over ti megapixel. Sony, Nikon og Pentax har kameraer i samme klasse med over ti megapixel.

Støver ikke godt nok af

Mere revolutionerende end antallet af pixel er det, at producenten har gemt en støvafrystningsfunktion foran sensoren, der minder om den i Olympus-kameraer. Funktionen fungerer, men desværre ikke helt tilfredsstillende.

Vores testkamera havde støv på filteret foran sensoren, allerede da vi pakkede det ud. Selv om vi brugte rengøringsfunktionen flere gange, sad der stadig en del støvkorn tilbage på sensoren. Det er derfor nødvendigt med en manuel rengøring for at gøre filtret helt pletfrit.

Det bør dog nævnes, at man først kunne se snavset på billederne, da vi brugte helt langsom blænde.
På trods af flere pixels inden for det samme område fortsætter Canon med at levere næsten helt støjfri billeder.

På ISO 800 ser vi kun lidt støj, på 1600 noget mere. Begge indstillinger er dog mere end anvendelige, og Canon måtte endda gerne have klemt ISO 3200 ind.

Billedkvaliteten er gennemgående rigtig god, men kameraet fortjener en bedre skæbne end kitobjektivet (18-55), der kræver, at vi blænder nogle trin ned, for at resultatet skal blive helt skarpt.

Canon lader til fortsat at have en stærk position på markedet for systemkameraer. 400D er et vældigt godt kamera, men der findes flere konkurrenter, der på papiret er mindst lige så gode.

Nikon D80 ser stærkt ud, og vi ved, at Sony A100 er et godt kamera. Det gode ved de nye modeller er indbygget billedstabilisering. Selv Pentax’ nye K10D har indbygget stabilisering. Det ser ud til at blive et spændende efterår for systemkameraer!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere