Sony sætter pris på Playstation 3

Nedtællingen til marts 2007 er begyndt, for der lander Sonys længe ventede Playstation 3. Den danske pris er på plads, og PC World har haft mulighed for at se konsollen og Sonys Blu-ray format i aktion.

Til marts kommer Sonys Playstation 3 med det længe ventede Blu-ray drev.

Det har været en længere rejse, for allerede i 1998 havde Sony det første virkende Blu-ray drev parat. Nu, otte år efter og utallige millioner dollar forskningsmidler, er produkterne ved at være parat til forbrugerne.

På et pressemøde i Ballerup i går kunne Sony fortælle, at PS3 kommer til at koste cirka 5.000 kroner herhjemme.

Sony kunne desuden løfte sløret for, at ud af de omkring seks millioner konsoller, de regner med at sælge omkring lanceringerne, er der reserveret omkring 1,5 millioner enheder til det europæiske marked.

Så selvom prisen nok kan holde en del spillere fra tegnebogen, er det nok ikke en dårlig ide at efterse soveposen, så den er parat til marts-nætterne foran butikken.

Og der er noget at glæde sig til. PC World fik demonstreret Ridge Racer 7 i en opløsning på 1080p og rallyspillet MotorStorm i 720p og kunne ved selvsyn konstatere, at grafikken er meget imponerende.

Dyr Blu-ray afspiller

Prisen på Playstation 3, der leveres med et Blu-ray drev som standard, bliver dog det halve af, hvad Sonys første selvstændige Blu-ray afspiller kommer til at koste.

Her forventes prisen at ramme 10.000 kroner, mens Blu-ray film kommer til at koste omkring 279 kroner afhængig af forhandleren.

Blu-ray er i det hele taget omdrejningspunktet for meget af Sonys aktivitet i 2007. Sony mener, at markedet er parat til næste format inden for film. Det skyldes ikke mindst udbredelsen af HD-klare tv.

Sony er samtidig også sikker på, at Blu-ray skiverne på 25 gigabyte og 50 gigabyte (dobbeltlags) vil slå det konkurrende HD-DVD format.

Samtidig kunne Sony løfte sløret for, at det på grund af det ekstremt tynde datalag på kun 0,1 millimeter på sigt vil være muligt at producere Blu-ray med op til otte lag, hvilket burde sikre en kapacitet på 200 gigabyte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere