ITEK kobler sig på sønderjysk satsning

Kampen om 175 millioner kroner til IT-initiativer i Jylland og på Fyn går nu ind i slutspurten.

Dansk Industris IT-gruppe ITEK har i en strategisk alliance med Center for Erhvervsudvikling i Sønderborg koblet sig på arbejdet for at placere Sønderjylland som et center for mekatronik.

Det vil sige et center for udvikling og produktion af især indlejret software, der erstatter mekaniske processer.
Omdrejningspunktet for den udvikling skal være Center for Software Innovation (CIS).

Efter planen skal det ligge på en af Sønderborgs bedste adresser kun et stenkast fra Syddansk Universitet, der med Mads Clausen Instituttet er et dansk kraftcenter for netop udviklingen af indlejret software eller embedded software.

Det er den selvejende institution Center for Erhvervsudvikling, der er drivkraften bag CIS og Forskerpark Syd, hvor centeret skal ligge.

De 10.000 kvadratmeter privatfinansieret forskerpark skal stå klar i 2005, samme år som Syddansk Universitets nye bygninger.

Fra viden til produkter

Idéen med CIS er i følge administrerende direktør Knud Sveistrup fra Center for Erhvervsudvikling at omsætte viden fra universitetets forskning til kommercielle mekatronik-projekter i nye og eksisterende virksomheder.

Forudsætningen for at gøre CIS til virkelighed er imidlertid en bevilling på 60 millioner kroner til projektudvikling. De penge vil Knud Sveistrup gerne have fra Videnskabsministeriets IT-satsning i Jylland og på Fyn.

Satsningen består af en pulje på 175 millioner kroner over fire år, som stammer fra statens salg af de såkaldte UMTS-licenser eller tredje generations mobiltelefoni.

Den jysk-fynske IT-satsning

Til at gennemføre den jysk-fynske IT-satsning afsættes 50 millioner kroner om året i 2002 og 2003, 40 millioner kroner i 2004 og 35 millioner kroner i 2005. IT-satsningen skal skabe en ny og mere direkte vej for erhvervslivet til ny viden om IT og software. Der etableres en række lokale kompetencecentre i tilknytning til de jysk-fynske IT-videnmiljøer samt en tværregional IT-korridor, hvor der ydes medfinansiering til samarbejdsprojekter mellem disse kompetencecentre og erhvervslivet, samt tilskud til at formidle resultaterne af dette samarbejde.

Kilde: Aftale om udmøntning af UMTS-provenuet.

Kampen om at få del i IT-initiativer i Jylland og på Fyn er gået ind i en afgørende fase nu, hvor videnskabsminister Helge Sanders frist for projektansøgninger er udløbet.

Men Knud Sveistrup mener, at CIS har gode chancer, blandt andet fordi projektet er en del af den regionale erhvervsstrategi i Sønderjylland, som både amts- og kommunalpolitikere har været med til at udarbejde sammen med repræsentanter for erhvervslivet i regionen, der blandt andet tæller sværvægteren Danfoss.

DIs IT-vision

ITEK?s direktør Tom Togsverd ser også store muligheder i både CIS og den strategiske alliance med Center for Erhvervsudvikling. Det er især det sønderjyske mekatronik-fokus, der giver alliancen potentiale for industriens IT-arm.

Her kan ITEK for alvor få indfriet ambitionerne om at være katalysator for en udvikling, hvor informationsteknologien bliver en stadig mere integreret del af industriens produkter.

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere