Hårde hug til pressen fra 2M

2M Invest afholdt generalforsamling mandag eftermiddag. Bestyrelsesformanden Johan Schlüter skældte ud på presse og analytikere, som han mener har været for negative overfor det kriseramte ventureselskab. Lars Kolind blev valgt til ny formand som ventet.

Der blev uddelt verbale øretæver til dele af pressen på 2M Invests ordinære generalforsamling mandag eftermiddag i Falkoner Centeret på Frederiksberg. Også aktieanalytikerne fik en overhaling, da bestyrelsesformand Johan Schlüter gennemgik året i sin beretning.

Johan Schlüter gav fra talerstolen udtryk for stor utilfredshed med enkelte unavngivne medier og aktieanalytikere, som han mener har givet 2M Invest en urimelig og unfair behandling under krisen.

Ondskabsfuld tilfredshed

- Der har i visse dele af pressen været en glæde over de problemer, vi har haft. Der har været en mærkelig ondskabsfuld tilfredshed over 2Ms situation, sagde Johan Schlüter.

Han erkendte, at ventureselskabets ledelse på flere punkter havde truffet beslutninger, som senere havde vist sig at være katastrofale. Herunder investeringerne i Catenas og udvidelsen af 2Ms organisation, der kom på det værst tænkelige tidspunkt.

Hans hovedbudskab var dog, at problemerne var kommet bag på alle, og at den hårde kritik af Michael Mathiesen og bestyrelsen fra visse medier derfor ikke var rimelig.

- En profet er sjældent værdsat i sit hjemland, men heldigvis har man set i udlandet, at vi har skabt noget unikt men desværre er kommet i en vanskelig situation, sagde Johan Schlüter, der mener, at 2M Invest fortsat er et solidt selskab.

- Jeg vil sige, at meldingerne om 2M's død er stærkt overdrevne, hvilket måske er kedeligt for de journalister eller rådgivere, der gerne vil se lig på gaderne. Vi har grundlæggende et godt forretningskoncept og en god strategi. Vi har lavet en række gode investeringer, og vi tror på, at vi kan gå ud af dem med en god fortjeneste, sagde han.

Også Michael Mathiesen kom i sin beretning ind på sin rolle i selskabet og sin noget ridsede status som guru.

- Jeg håber, at vi ikke bare er baseret på den slags fine ord, men på forretningserfaring, så vi kan bringe 2M forbi det skarpe hjørne, sagde Michael Mathiesen.

Afdrag på gæld stillet i bero

Det kom på generalforsamlingen frem, at der endnu ikke er fundet en permanent løsning på 2Ms økonomiske problemer, men at bankerne for en tid er gået med til at stille afdragene på selskabets gæld i bero.

Aktionærerne gav på generalforsamlingen bestyrelsen opbakning til ønsket om at udstede et antal nye aktier, så der kan komme penge i kassen til driften. Som minimum skal der bruges 130 millioner kroner, for at 2M Invest kan klare sig til næste år.

Som ventet blev 2Ms redningsmand, erhvervsmanden Lars Kolind, valgt ind i bestyrelsen, og han overtager efter planen formandsstolen fra den nuværende formand Johan Schlüter.

- Jeg føler, at det er en meget stor tillid at blive valgt til 2Ms bestyrelse, og jeg skal nok gøre, hvad jeg kan. Men husk at det, der står for i den kommende tid, ikke er særlig nemt, for vi har endnu ikke løst vores likviditetsproblem, sagde Lars Kolind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere