Danmark kan blive XML-lokomotiv

Danmarks satsning på en XML-baseret metadatabase vil for alvor fremme XML-projekter i dansk erhvervsliv. Det mener Software AG's danske selskab, der står bag et verdensomspændende XML-Akademi.

Danmark har potentialet til at blive et lokomotiv i arbejdet med at virkeliggøre IT-giganternes forsøg på at gøre XML til fremtidens dataformat. Den offentlige satsning på en XML-baseret metadatabase vil for alvor få XML-projekterne til at rulle i dansk erhvervsliv.

Det mener administrerende direktør Ole Kock, der står i spidsen for det tyske softwarehus Software AG?s satsning i Norden. Han ser med stor tilfredshed tilbage på selskabets satsning på uddannelse og information om XML de seneste 18 måneder.

? Vi har de seneste 18 måneder haft over 500 på vores XML-introduktionskurser, ligesom vi har uddannet mere end 70 certificerede XML-konsulenter på The XML Academy, fortæller Ole Kock.

Information som reklame

Alt sammen er det en del af den strategi, der handler om, at Software AG overalt i verden vil være synonym med XML. Mens introduktionskurserne er gratis og en del af det nordiske selskabs markedsføringsaktiviteter, så er Ole Kock behageligt overrasket over den store søgning til den indtægtsgivende uddannelse som certificeret XML-konsulent.

? The XML Academy blev startet her i Taastrup for at imødekomme et videnbehov, der lå udover vores gratis introduktionskurser. Men konceptet er nu blevet rullet ud i Software AG?s selskaber over hele verden, fortæller Ole Kock.

Han regner med, at omkring halvdelen af Software AG?s omsætning i Norden vil stamme fra XML-relateret salg. Det vil blandt andet sige selskabets XML-database Tamino.

I dag er det mindre end en tredjedel af omsætningen, der relaterer sig til XML. De andre to tredjedele kommer fra salg af blandt andet databasen Adabas, integrationssuiten EntireX og udviklingsværktøjet Bolero.

Software AG er med som underleverandør i WM-datas bud på den offentlige XML-infostruktur. Den er i øjeblikket til vurdering i Videnskabsministeriet i skarp konkurrence med projekter fra Oracle og et konsortium med Microsoft og Accenture.

Software AG har hovedkvarter i den tyske by Darmstadt og beskæftiger 3.300 ansatte. Omsætningen i 2001 var på 4,376 milliarder kroner.

Denne artikel stammer fra avisen Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere