Trådløs video kræver fast forbindelse

Hvis man kan leve uden videodelen eller har mulighed for at tilslutte EZ Stream til den faste netværksinstallation, så er der tale om et rimeligt køb til prisen.

Trådløs video kræver fast forbindelse

Med udbredelsen af trådløse hjemmenetværk og film, musik og digitale billeder, der opbevares på pc’ens harddisk, dukker der nye multimedieenheder op.

EZ Stream fra SMC er en af disse og praler af trådløst netværk via 802.1b/g, der streamer både audio, video og fotografier fra pc’ens harddisk til tv’et eller stereoanlægget i den anden ende af huset.

Det slanke, sølvblå design og ikke mindst den vertikale montering får EZ Stream til i højere grad at ligne et ADSL eller kabelmodem frem for en multimedieenhed. Med i kassen følger de nødvendige kabler, så enheden kan sluttes til tv eller stereoanlæg, netværkskabel, så enheden kan tilsluttes det faste netværk, tillige med den nødvendige medieserver software.

Også en fjernbetjening følger med. Denne er enkelheden selv – om end måske en smule for enkel, da der blandt andet mangler knapper til page up og page down. Har man lange lister med for eksempel musiknumre, bliver det hurtigt en træls affære at spole gennem disse en for en.

EZ Stream er tænkt som en enhed, der tilsluttes
netværket trådløst, men giver dog også mulighed for fast kabling. Audio tilsluttes via to RCA analog stik, mens video er begrænset til en composite tilslutning.

Installeringen af EZ Stream er enkel og ligetil. På 15 20 minutter havde vi det hele oppe at køre med både tilslutning til tv og Ethernet samt installation af den medfølgende medieserver software.

Hvis man ikke har en DHCP server kørende på hjemmenetværket, der kan tildele IP adresser til netværkets enheder, kan man nemt konfigurere en fast IP adresse på EZ Stream.

Efter at have fjernet Ethernet tilslutningen og konfigureret enheden, så den fungerede med vores trådløse 802.11g forbindelse, var det også en simpel sag at klare opsætning af de mapper på pc’ens harddisk, der skal deles, så EZ Stream får adgang til dem.

EZ Stream understøtter MP3 og M3U playlists, men ikke WMA. På videosiden afspilles MPEG 1 og MPEG 2, mens foto skal være i BMP eller JPEG format.
Brugergrænsefladen er nem at gå til, og man kan navigere rundt via både titler, kunstnere, genrer eller playlists.

Når det gælder afspilningen af musik og visningen af slideshows med billederne fra sommerferien, så klarer EZ Stream opgaven til UG med kryds og slange. Den trådløse båndbredde er fuldt ud tilstrækkelig til denne type multimedieindhold. Men når det handler om video, kommer EZ Stream til kort – i hvert fald, hvis man forsøger sig via den trådløse forbindelse.

Selv ved lavopløselige videoklip er afspilningen af både lyd og billede hakkende. Selv om det kan have en vis underholdningsværdi at se og høre moster Anna stamme sig gennem festsangen fra familiefødselsdagen, så bliver det alligevel for meget i længden.

Vi forsøgte naturligvis at flytte rundt på modtageren for at se, om vi kunne forbedre forbindelsen, men uden held. Ved tilslutning af det faste Ethernet kabel forsvandt problemerne imidlertid, så konklusionen må være, at dette i højere grad handler om den effektive båndbredde på det trådløse netværk end om en ringe implementering af videosiden i EZ Stream.

Vanskelighederne med at afspille video via en trådløs forbindelse er SMC ikke ene om, men i betragtning af, at EZ Stream i høj grad markedsføres som en trådløs enhed, er det naturligvis kritisabelt, at selv videofiler med lav opløsning og framerate giver problemer.

Men hvis man kan leve uden videodelen eller har mulighed for at tilslutte EZ Stream til den faste netværksinstallation, så er der tale om et rimeligt køb til prisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere