Første pc-processor med to kerner

Intel har lanceret verdens første pc-processor med to processorkerner. Pentium Extreme Edition 840 har en frekvens på 3,2 gigahertz.

Indhold

Den første dobbeltkerne-processor til almindelige pc'er er på markedet. Som ventet var det chipgiganten Intel, der kom først. Navnet på den nye processor er Pentium Extreme Edition 840. Den kræver for øvrigt et nyt bundkort.

Pentium Extreme Edition er ikke meget andet end to 3,2 gigahertz Pentium 4-chips i samme indpakning. Hver processorkerne har en megabyte L2-cache at gøre godt med, og busfrekvensen er holdt på 800 megahertz.

Eftersom Pentium Extreme Edition understøtter hyper-threading, ser styresystemet processoren som fire virtuelle processorer, der kan sættes i gang med hver sin opgave. Det betyder, at processoren er skrap til at arbejde med flere forskellige opgaver samtidig.

I øvrigt understøtter Pentium Extreme Edition Execute Disable Bit, der giver en vis beskyttelse mod virus, samt Intels Extended Memory 64 Technology, så man kan bruge 64-bit styresystemer og programmer og forsyne computeren med meget store mængder systemhukommelse.

Hvis man ofte har flere krævende programmer kørende samtidig, eller hvis man bruger applikationer, der understøtter flere samtidige programtråde, kan Pentium Extreme Edition 840 være en god investering.

Hvis man derimod bruger computeren til programmer, der hverken kan udnytte hyper-threading eller kerne nummer to, får man ikke det helt store ud af en dobbeltkerne-processor. Pentium Extreme Edition er for eksempel ikke superhurtig til afvikling af de nuværende 3D-spil.

Vi har haft en pc med processoren i testcenteret, og testen afslørede, at Pentium Extreme Edition 840 er meget hurtigere end en 3,73 GHz Pentium 4 Extreme Edition ved multitasking og afvikling af multithreading-optimerede applikationer som for eksempel 3ds Max 6, der benyttes til at skabe computergenererede billeder og animationer.

Til gengæld er den nye processor bagefter, hvis man spiller computerspil uden at have andre applikationer kørende i baggrunden. Her er en pc med 3,73 GHz Pentium 4 Extreme Edition 15-20 procent hurtigere end en maskine med Pentium Extreme Edition 840.

Hele testen dukker op i PC World nummer 6/2005, der udkommer den 26. maj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere