Artikel top billede

Fra venstre: Theis Malmborg, Stephan Brostrøm, Christian Øhrgaard, Bromin Menezes (Vice President, Citigroup), Bill McCracken (CEO, CA Technologies) (Foto: Copyright: 2009 CA / Photographer: Chris Vultaggio)

Studerende sprænger banken i Vegas

Danske studerende rydder bordet med it-kompetencer i verdensklasse i syndens by.

Hvis man tager hjem fra Las Vegas med en mindre formue på lommen, så betyder det sikkert, at man havde en endnu større formue med sig, da man ankom.

Las Vegas er en by fyldt med tabere. Heriblandt en hjemløs mand, der fra fortorvet foran indgangen til et af byens enorme kasinoer har denne opmuntrende bemærkning til de forbipasserende:

"Bare gå ind og brug alle jeres penge. Der er masser af plads her ved siden af mig, når I kommer ud igen."

Den amerikanske drøm om pludselig velstand lever side om side med mareridtet om at miste alt. Og for langt de fleste besøgende i Vegas er virkeligheden den, at pengepungen føles en del lettere på vej hjem.

For tre danske studerende fra Copenhagen Business School (CBS), Stephan Brostrøm, Christian Øhrgaard og Theis Malmborg, er der imidlertid tale om det modsatte. De har nemlig taget flyveturen hjem over Atlanten med en check på 10.000 dollars i lommen.

Men det er ikke heldet, der har tilsmilet de tre studerende. Deres formueforøgelse skyldes snarere hårdt arbejde og forretningsforståelse kombineret med solidt it-håndværk, som har indbragt dem førstepræmien i en case-konkurrence for studerende arrangeret af CA Technologies.

"Så bliver der råd til en lidt bedre sommerferie," fortæller en overvældet men ydmyg Theis Malmborg, da Computerworld møder ham i lufthavnen på vej ud af Las Vegas.

Ikke bare held

I al sin enkelthed gik konkurrencen ud på at fremlægge en business case samt en køreplan for et større it-projekt i en fiktiv virksomhed.

I oplægget til konkurrencen blev skitseret en case, hvor en større investeringsbank ønskede at adskille to forretningsenheder.

På baggrund af de udleverede oplysninger skulle de dystende hold over for et dommerpanel fremlægge en detaljeret plan for dels økonomien i projektet, men først og fremmest for, hvordan løsningen skulle implementeres med øje for aspekter som sikkerhed og compliance samt integration mellem flere forskellige platforme.

"Vi havde taget højde for alle de aspekter og problemstillinger, der kan opstå i forbindelse med udrulningen af et stort it-projekt, og det bemærkede dommerne," fortæller Theis Malmborg.

Theis Malmborg studerer til cand.merc. i økonomi og finansiering, og hans opgave var at agere forretningsleddet i projektet. Hans to kollegaer, der studerer til cand.merc. i it, har stået for den mere it-tekniske del af projektet.

Overvældende sejr

De tre CBS-drenge stjal førstepladsen foran tre grupper fra henholdsvis Texas A&M University, Indiana University og University of British Columbia.

I alt havde 12 hold fra hele verden kvalificeret sig til finalen, der blev afholdt i forbindelse med konferencen CA World. Og det var altså det danske hold, der løb med sejren.

"Det var meget overvældende. Vi fik at vide, at det, vi fremviste, var i en hel klasse for sig. Dommerne var især meget imponerede over vores implementeringsplan," fortæller Theis Malmborg.

Så på trods af, hvad der ellers bliver skrevet i disse spalter om fremtidens mangel på kvalificeret dansk it-arbejdskraft, så kan danske studerende altså stadig fremvise it-færdigheder i verdensklasse.

Om det så lige er it-branchen, der får glæde af Theis Malmborgs evner, når han er færdig med uddannelsen om et års tid, vil tiden vise.

"Det er jo 'the million dollar question'," siger Theis Malmborg, der først og fremmest har en lang sommerferie foran sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere