CMOS billedsensorer i videokamera

Sony annoncerer nu et videokamera med CMOS-sensorer. Det sparer strøm, giver simplere elektronik og mulighed for integreret billedbehandling.

Indhold

CMOS billedsensorer har hidtil være forbeholdt billige kameraer og Canons professionelle digitale spejlreflekskameraer.

Men nu lister Sony sig igen ind på Canons territorium med sit DSC-PC1000 videokamera, der anvender tre CMOS-billedsensorer til at danne billedet med.

Denne teknologi, der anvendes i professionelle videokameraer, giver en renere farvegengivelse.

En prisme opdeler lyset i rødt, grønt og blåt lys, som derefter håndteres af hver sin billedsensor.

CMOS-sensorer bruger mindre strøm end CCD-billedsensorer, som hidtil er anvendt i digitale videokameraer. Desuden kan de let integreres med kontrolelektronik, der for eksempel styrer farvebalance og eksponering.

Men denne type sensorer er mindre følsomme end CCD-sensorer, og de har højere billedstøj. Det kan der dog kompenseres for ved at anvende speciel digital forstærkning af signalerne. Det har Sony klaret ved at indbygge en såkaldt "Enhanced Imaging Processor" i kameraet.

Videokameraet kan leveres i april. Den amerikanske pris bliver 1.300 dollar, den danske pris kendes ikke endnu.

CMOS-billedsensorer har hidtil være en Canon-specialitet. Nu lancerer Sony dette DSC-PC1000 videokamera, hvor CMOS-teknologien udnyttes til at gøre kameraet ekstra kompakt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere