Artikel top billede

Dommen klar: ERP på mobilen stinker

De mobile forretningsapplikationer er det rene og skære bullshit.

Dyrt og besværligt.

Det er dommen over de løsninger, der giver brugerne adgang til virksomhedens forretningssystemer via mobiltelefonen, hvis man spørger den svenske Gartner-analytiker Leif-Olof Wallin.

Leverandørerne taler meget om, at man skal bruge forretningssystemer på mobilen, siger Leif-Olof Wallin.

"Det er som regel bullshit. Mange store kunder opdager, at det, leverandørerne tilbyder, er så dårligt, at de må udvikle deres egen løsning," siger han til Computerworlds søsterblad, ComputerSweden.

Leverandørerne af forretningssystemer satser på at gøre systemerne tilgængelige via mobile enheder, og folk køber flere og flere smartphones. Analyser anslår, at der vil være over en milliard smartphone-brugere i 2013.

Men de mobile løsninger fungerer, ifølge de svenske analytikere, stadig ad hekkenfeldt til.

Den svenske ekspert i forretningssystemer, Sören Janstål, mener, at leverandørerne bør gøre meget mere for at få virksomhedsløsninger til at fungere ordentligt på de mobile enheder.

"Jeg har ikke set en god udgave endnu, eller hørt nogen kunde til en leverandør af virksomhedssystemer fortælle, at de indført disse løsninger," siger han.

Interessen stor og stigende

Interessen for løsninger til mobil adgang til virksomhedssystemerne er ellers stor og stigende.

"Virksomhederne efterspørger det. Men vi er der ikke endnu, " lyder en mere moderat vurdering fra Brian Troelsen, senior analytiker hos IDC i Danmark.

"Der har været nogle beta-versioner, som ikke har virket helt hensigtsmæssigt."

Brian Troelsen mener, at man bør benytte sin laptop, i stedet for mobilen, hvis man skal gøre andet end at tjekke e-mails og opdatere kalenderen.

"Det er de to mobile løsninger, der bruges mest i øjeblikket. Men mobil tilgang til virksomhedens ERP-system er blandt de mest efterspurgte løsninger," siger han.

Mobil tilgang til økonomisystemer og business intelligence-systemer ligger til gengæld langt nede på ønskesedlen.

For småt og for dyrt

De største forhindringer for at få det til at spille er den lille skærm og det begrænsede tastatur.

Det er simpelthen for vanskeligt at gennemføre opgaver i forretningssystemet med de ringe fysiske forhold, mener Leif-Olof Wallin.

"Du har behov for at sidde ved et skrivebord for at løse mange af opgaverne. Det er svært at udskrive fakturaer i en mobiltelefon," siger han.

Dertil kommer, at de mobile løsninger kan blive en dyr affære, hvis de er hænderne på ansatte, som rejser meget

"Beslutningstagerne får ofte hikke, når de ser, hvor dyrt det er," siger den bramfri Gartner-analytiker til ComputerSweden. Han opfordrer systemleverandørerne til at satse på mere simple mobilløsninger.

Den holdning bakkes til dels op af Thomas L. Andersson, som er solution advisor hos svenske SAP.

Mobile løsninger er vigtige for SAP, understreger han, men det er ikke alle elementer i et SAP-system, der skal på mobilen.

"Du kan ikke få lige så meget med på en telefon, som når du sidder ved skrivebordet. Det har de folk, som arbejder i felten, ofte heller ikke brug for," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere