Piratpartiet i Danmark tager skarp afstand fra SF's forslag om at kriminalisere adgangen til hjemmesider, der indeholder informationer, som kan relateres til terrorvirksomhed.
Det fortæller Ole Husgaard, som er formand for Piratpartiet i Danmark.
"Vi ser det som et forsøg på at indskrænke ytringsfriheden, hvad der ironisk nok sker for at beskytte ytringsfriheden, i og med, at forslaget bunder i Kurt Westergaard-sagen, " siger Ole Husgaard.
"SF siger godt nok, at man ikke begrænser ytringsfriheden, fordi man ikke vil blokere for adgangen til siderne. Men hvis man gør det kriminelt at tilegne sig disse ytringer, så er ytringsfriheden reelt indskrænket," mener han.
Forslag uden betydning for terrorister
Partiformanden mener, at forslaget intet betyder for terroristerne. De vil nemlig sagtens kunne få adgang til web-stederne og informationen på trods af kriminalisering og eventuel blokering.
Han forklarer, at værktøjer som TOR (The Onion Router) og lignende gør det muligt at få adgang til informationer på nettet, uden at det kan spores.
"Jeg tvivler på, at terrorister, som eksempelvis er villige til at begå mord, lader sig skræmme af, at det bliver strafbart at gå ind på diverse hjemmesider," siger Ole Husgaard.
Vil have frit internet
Ole Husgaard fortæller, at partiet ikke ønsker, at staten skal kunne dømme ytringer eller holdninger ulovlige.
"Vi synes, det er meget farligt, hvis man uden at definere det nærmere, og uden at spærre for bestemte hjemmesider, vil gøre det kriminelt. Hvordan kan man så vide, om man overhovedet gør noget kriminelt, når man surfer på nettet?" spørger Ole Husgaard.
Han forklarer, at partiet er meget bekymret for, at man prøver at udvide den relativt løse definition af begrebet terrorisme fra at være konkrete gerninger, der udføres for at opskræmme folk, til også at omfatte holdninger og information.
"Det er meget farligt. Så er det, vi risikerer at komme ud i en situation, der ligner bogen "1984", hvor man har tankepolitiet, som skal holde øje med, at folk ikke siger og mener noget forkert," siger Ole Husgaard.
Uden indflydelse i Danmark
Med kun 300 medlemmer har Piratpartiet ikke i øjeblikket nogen direkte indflydelse på dansk politik, fordi partiet ikke er repræsenteret i kommunalbestyrelser, og endnu ikke er opstillingsberettiget til Folketinget.
Derfor har partiet ifølge formanden endnu kun mulighed for at påvirke de siddende politikere ved at give partiets holdning til kende.
I Sverige, der er partiets moderland, fik partiet ved EU-valget i fjor, 7,1 procent af stemmerne, hvilket betyder, at partiet nu har to medlemmer i Europaparlamentet.
I Tyskland har borgerne lokalt stemt partiet ind på byrådstaburetter, mens partiet ved seneste delstatsvalg scorede omkring to procent af stemmerne i forhold til 0,9 procent ved EU-valget. Med en spærregrænse på fem procent fik partiet dog ingen pladser ud af fremgangen.