Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Columbus IT: Rival-alliance har store fordele

Administrerende direktør i Columbus IT, Steen Hagengaard, glæder sig over tæt alliance mellem to af selskabets danske rivaler.

De to Microsoft-partnere Thy:data og Netcompany har indgået en alliance om at levere større portalløsninger til foreningsverdenen.

Alliancen betyder, at de to firmaer nu sammen kan levere hele paletten af Microsoft-produkter.

Derved udfordrer de nogle af de store it-supermarkeder såsom Columbus IT.

Men her hilser man alligevel den nye konkurrent velkommen.

"Den positive vinkel er, at det forhåbentlig giver mulighed for, at vi alle sammen bliver dygtigere og mere skarpe," siger Steen Hagengaard, der er administrerende direktør i Columbus It.

Kan blive en skarp konkurrent

Med den nye alliance vil Thy:data og Netcompany kunne tilbyde hele porteføljen af Microsoft-produkter og herved være i stand til at levere de større helhedsløsninger.

"Det er meget godt set, at det er den vej, vinden blæser, men i al beskedenhed, så begyndte vi allerede tilbage i 2007 med at omstrukturere vores virksomhed til at imødekomme denne type efterspørgsel," siger Steen Hagengaard.

Han mener, at det er to dygtige virksomheder, og han erkender, at de kan blive en skarp konkurrent til Columbus It.

Vil løbe ind i svære udfordringer

"Men det er også to virksomheder, der kommer fra to forskellige tilgange til at drive projekt, og det vil nok give nogle udfordringer for dem undervejs," siger han.

Om det vil lykkes eller ej for de to virksomheder at samarbejde om projekter, vil tiden vise.

Selvom Steen Hagengaard indrømmer, at det altid er dejligt at være enlige på markedet, så vil samarbejdet mellem Thy:data og Netcompany måske alligevel give mere arbejde til hele branchen.

"Vi kan selvfølgelig godt lide at være dem, der altid bliver valgt, men jeg tror, det kan give noget awareness om den her type løsninger og dermed noget mere forretning til os alle sammen," siger Steen Hagengaard.

Der blæser nye vinde i Microsoft-land

Udover, at den øgede konkurrence vil holde Columbus It skarpe, håber Steen Hagengaard, at det måske kan få Microsoft til at tage det fulde skridt hen mod en samlet tilgang til markedet.

I dag er Microsoft stadigvæk meget opdelt imellem selskabets forretning med den klassiske produkt-palette og dets tilkøbte ERP-forretning.

"For en virksomhed som vores, hvor vi har valgt at basere forretningen på hele stakken af Microsoft-produkter, er det lidt besværligt, at vi skal ind flere forskellige steder i virksomheden, når vi taler med hovedleverandøren," siger Steen Hagengaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere