I disse dage forhandles der om økonomien i den nye udgave af Statens It, som fra næste forår skal overtage it-drift og medarbejdere fra en række ministerier.
Lone Strøm, som for nylig fik jobbet som leder af Statens It, efter at have været konstitueret leder siden sommerferien, fortæller, at Statens It nu er inde i en fase, hvor økonomien skal falde på plads.
Om kort tid forventer hun, at de medarbejdere, som skal følge med over i den nye organisation, får besked.
Svær overgang fra teori til praksis
Statens It har været på tegnebrættet i snart lang tid.
De første planer kom frem for halvandet år siden, men i sommer blev projektet ændret og skåret over i to faser. Første fase involverer medarbejdere fra seks it-fællesskaber i ministerierne.
"Vi er ved at få flyttet økonomien og økonomien bestemmes blandt andet af, hvilke medarbejdere, som skal flyttes," fortæller Lone Strøm.
Hun fortæller, at efter planen får medarbejderne omkring 20. november besked om, om de skal flytte med ind i Statens It.
Selve forhandlingen om økonomien sker i Finansministeriet og bliver en del af finanslovsaftalen for næste år.
Lang flyttefase
Lone Strøm forklarer, at når økonomien og medarbejderfordelingen er forhandlet på plads, så går arbejdet med at opbygge den nye organisation i gang.
Det kommer blandt andet til at betyde, at medarbejderne skal igennem et kompetence-afklaringsforløb - og derefter placeres ind i den nye organisation.
Den del af øvelsen er på plads i april.
I begyndelsen af maj er de lokaler på Gammel Kongevej på Frederiksberg, hvor Statens It skal flytte ind, renoveret, og medarbejderne kan begynde at flytte ind.
"Den lange ventetid har gjort, at de fleste har vænnet sig til tanken, men vi bliver ikke fysisk samlet før maj eller juni næste år, og det kan blive en udfordring at holde momentum," siger Lone Strøm.
Hun forklarer, at projektorganisationen vil forsøge at inddrage medarbejderne ude i ministerierne så vidt muligt, også for, at de decentrale medarbejdere mærker fremdriften i projektet.