Artikel top billede

EU klar til at støtte europæisk chip-industri

EU på vej med konkrete initiativer til at hjælpe den pressede europæiske chip-industri.

Den europæiske chip-industri er vital for Europas udvikling, mener EU, som er klar til at støtte industrien, der er udsat for voldsom konkurrence fra konkurrenter fra andre dele af verden.

Den europæiske chip-industri har længe arbejdet hårdt på at få mere støtte fra EU-Kommissionen. Den har argumenteret indædt med, at chip-industrien ikke fungerer efter markeds-mekanismerne, men i forvejen er voldsomt præget af stats-subsidier.

For eksempel støtter lande som Singapore, Sydkorea og Israel lokale chip-fabrikker med kontante hjælpe-pakker, skriver Financial Times.

Lover 'konkret handling'

Den klare melding fra EU's industri-kommissær, Günter Verheugen, er, at avancerede teknologi-industrier som blandt andet chip-industrien er "nøglerne til at sikre Europas fremtid."

Han lover derfor ifølge Financial Times "konkret handling" fra EU's side i bestræbelserne på at øge Europas konkurrence-evne inden for de avancerede højteknologier.

Han vil dog ikke for nærværende komme nærmere ind på, hvad disse konkrete handlinger er, men mulige emner kan ifølge Financial Times inkludere at svare igen på andre landes statssubsidier til chip-branchen med konkret støtte eller at bløde op i de skrappe regler, der gælder for EU-landenes muligheder for at subsidiere lokal chip-produktion.

I dag må EU-landene maksimalt støtte med hvad der svarer til 11 procent af omkostningerne ved at drive en chip-fabrik. Det kan lyde af meget, men er ganske lidt i forhold til de regler, der gælder i rivaliserende lande, hvor støtten må være på op til 60 procent af omkostningerne.

Der produceres omkring ni procent af verdens silicium-chip i Europa.

Det er et fald i forhold til tidligere, hvor Europa har været oppe på 11 procent.
Flere af de store europæiske chip-producenter har da også været i problemer. For eksempel er tyske Infineon i problemer, mens AMD er ved at drosle ned i tyske Dresden, ligesom ST Micrsoelectronics overvejer at flytte til Singapore.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere