Artikel top billede

(Foto: © EC /)

EU-kommissær vil slutte fred med Microsoft

Efter at have uddelt dummebøder til Microsoft for i alt næsten ni milliarder kroner, vil EU's kommisær for konkurrence, Neelie Kroes, slutte fred med den amerikanske software-kæmpe.

EU's kommissær for konkurrence, Neelie Kroes, - eller Steely Neelie som hun kærligt, men frygtsomt, kaldes - vil have ryddet skrivebordet for sager om konkurrenceforvridning, der involverer Microsoft.

Det fortæller hun, til New York Times.

Derved er der noget, der tyder på, at et forlig med softwaregiganten er lige rundt om hjørnet.

På nuværende tidspunkt er Microsoft i kommissionens søgelys på grund af firmaets nyeste styresystem, Windows 7, hvor flere browser-producenter anklager Microsoft for ikke at give brugerne et reelt alternativ til Microsofts egen browser, Internet Explorer.

Det er den sag, den hollandske kommissær er ivrig efter at få ryddet af bordet.

"Det ville være dejligt, hvis vi kunne få afsluttet den sag," siger Neelie Kroes til New York Times.

Microsoft har i første omgang forsøgt at imødegå EU-sanktioner ved at gøre det lettere for brugeren selv at vælge hvilken internetbrowser, der skal være standard på computeren.

Rent skrivebord til efterfølger

Udtalelsen kommer to måneder før den hollandske konkurrencekommissær efter al sandsynlighed forlader den betydningsfulde post i kommissionen.

Neelie Kroes periode som kommissær udløber om to måneder, og eftersom Holland i mellemtiden har skiftet regering, er der ikke den store sandsynlighed for, at hun bliver på posten.

Udover Microsoft-sagen har kommissæren udtalt, at hun ønsker at få lukket flere andre sager, der fylder i bunkerne på skrivebordet - blandt andet en sag, der involverer tele- og elektronikproducenten Qualcomm.

"Jo mindre, der er tilbage, jo bedre," siger hun.

Flere sager i bagagen

Udover den nærværende sag om internetbrowsere i Windows 7 har Microsoft flere gange tidligere været indklaget for EU-Kommissionen i forbindelse med monopolmisbrug.

Det skete blandt andet i 2004, hvor firmaet blev tilkendt en bøde på 3,7 milliarder kroner for at overtræde EU's konkurrenceregler.

Den gang handlede det blandt andet om Windows Media Player, som Microsoft fik påbud om at markedsføre uafhængigt af Windows.

Dommen, der blev anket, blev siden stadfæstet i 2007.

I 2008 kvitterede EU med endnu en bøde til Microsoft for ikke at leve op til den tidligere monopoldom.

Denne gang lød bøden på 6,8 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere