Artikel top billede

SF's teleordfører Hanne Agersnap er klar til at kigge telebranchen over skuldrene, hvis branchen ikke snart indgyder mere tillid hos forbrugerne.

Opposition vil overvåge telebranchens troværdighed

Socialdemokraterne og SF vil have minister-tilsyn med, om telebranchen formår at vinde forbrugernes tillid. Venstre afviser overvågning og mener, at telebranchen selv kan klare ærterne.

Det nye makkerpar i dansk politik, S og SF, ser med bekymrede øjne på, at teleindustrien i Danmark får tillidshøvl af forbrugerne i en nylig offentliggjort undersøgelse fra Forbrugerstyrelsen.

Telebranchen klarer sig dårligst af alle brancher på området "Forbrugertillid" og opnår en samlet placering som nummer 48 ud af 51 brancher.

"Ja, det er jo en grim placering og noget af en begmand til telebranchen. Hvis ikke branchen kommer op med nogle mere gennemskuelige og sammenlignelige varedeklarationer for eksempelvis bredbånd, er vi ikke blege for at fremsætte beslutningsforslag," siger telepolitisk ordfører Hanne Agersnap fra SF.

Med beslutningsforslag mener hun, at teleordførerne skal mere på banen og være med til at overvåge, om telebranchen forbedrer sig og genvinder tilliden i befolkningen.

"På lignende måde vil jeg også overveje et krav om sammenlignelighed i varedeklarationer for telefoni," siger Hanne Agersnap til Computerworld.

Meget utilfredsstillende

Hos kammeraterne hos Socialdemokraterne er der også løftede bryn over telebranchens ringe placering i forbrugertilliden.

"Jeg vil tage initiativ til, at videnskabsminister Helge Sander (V) skal holde et skarpt øje med, om telebranchen forbedrer sig og derefter oplyse teleforligskredsen om udviklingen," siger Socialdemokraternes teleordfører Ole Hækkerup.

Han er dog beroliget af, at Forbrugerstyrelsen forventer forbedringer efter en alvorlig samtale med telebranchen.

"Forbrugerstyrelsen har tillid til telebranchen, og det er positivt. Men alle kan jo se, at telebranchens placering er meget utilfredsstillende, og det kan på ingen måde være meningen, at forbrugerne skal kaste sig ud i et kæmpearbejde for at finde priserne på et telefonabonnement," siger Ole Hækkerup.

Socialdemokraternes teleordfører fremfører samtidig, at teleindustrien kunne tage ved lære af den resterende elektronikbranche, hvor der eksempelvis er energimærker på køleskabe.

Folketinget udarbejder ikke abonnementspriser

Oppositionens raslen med sablerne får dog ikke teleordfører Torsten Schack Pedersen fra regeringspartiet Venstre til at kræve lovændringer eller andre tiltag på Christiansborg.

"Telebranchens placering i Forbrugerstyrelsens undersøgelse må selvfølgelig give anledning til selvransagelse, og jeg synes, det er meget positivt, at branchen samarbejder med Forbrugerombudsmanden om det," siger Torsten Schack Pedersen til Computerworld.

Han håber især, at samarbejdet kan sætte en stopper for de mange grimme mediesager, hvor forbrugerne er kørt helt op i det røde felt af en dårlig behandling fra deres teleselskaber.

"Det er dog ikke en farbar vej, hvis det er Folketinget, der skal sidde og strikke telefonabonnementer sammen. Forbrugerne må jo se sig grundigt om, inden de vælger det rette abonnement," siger Torsten Schack Pedersen og henviser blandt andet til IT- og Telestyrelsens "Teleguide", hvor borgerne kan få hjælp til at sammenstrikke det helt rigtige telefon- og internetabonnement baseret på sit eget forbrug.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere