Bundkort med både AGP og PCI Express

Albatron er begyndt at sælge et bundkort, som giver frit valg mellem AGP og PCI Express, når man skal vælge grafikkort.

Indhold

Albatron har lanceret et bundkort, som kan gøre opgraderingen til fremtidens grafikstandard PCI Express nemmere. Bundkortet har nemlig både en AGP- og en PCI Express-port, så man kan beholde sit gamle grafikkort, og opgradere på et senere tidspunkt. Teknologien virker dog ikke umiddelbart overbevisende.

Navnet på bundkortet er PX915P-AGPe, hvor AGPe står for den nye teknologi, som bruges til AGP-porten. Bundkortet er baseret på Intels 915P-chipsæt og skal bruges sammen med en af de nye Pentium 4-processor til LGA775-soklen.

AGPe-porten er ikke en AGP-port, som vi kender den i traditionel forstand. Porten er i princippet to PCI-porte, som er koblet sammen og derefter bruges til at emulere en rigtig AGP-port.

Der er dog mildest talt kun tale om en tilnærmelse, da to PCI-porte langtfra er nok til at give den samme båndbredde som en rigtig AGP-port kan tilbyde.

En AGPe-port kan derfor kun overføre 133 megabyte data i sekundet, mens en rigtig AGP 8x-port kan klare hele 2,1 gigabyte i sekundet.

PX915P-AGPe har plads til enten et PCI Express eller et AGP-grafikkort. Den gule port er AGP-porten og den blå er til PCI Express-grafikkort.
Derfor skal man nok heller ikke regne med, at afviklingen af 3D-grafik fra et grafikkort i en AGPe-port kommer til at ske med samme hastigheder, som på et bundkort med et rigtig AGP-port. Dertil er forskellen simpelthen for stor.

Udover AGPe- og PCI Express-portene er der også blevet plads til to almindelige PCI-porte samt fire sokler til DDR RAM.

PX915P-AGPe har indbygget lydkort, netværkskort og har plads til fire SATA-diske. Der er otte USB 2.0-porte.

Det er ikke unormalt, at producenterne blander bolsjerne på bundkortene, når der skal indføres en ny teknologi.

Tidligere har det som oftest været RAM-teknologierne, der har stået for skud, og faktisk kan man også i dag få bundkort, som har plads til både DDR RAM og den nye DDR2 RAM. Eksempelvis Gigabytes 8GPNXP Duo.

Så kan man bruge sine gamle RAM-moduler i bundkortet, og først opgradere til DDR2-RAM på et senere tidspunkt.

PX915P-AGPe er indtil videre kun til salg i Asien, og koster omkring 1.000 kroner. Om det kommer til Danmark er endnu uvist.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere