Artikel top billede

"Vores konkurrenter vil opleve, at vi byder på større ting og byder på mere end tidligere, efter at Asseco har overtaget aktiemajoriteten," siger Torben Falholt, administrerende direktør, IT Practice. Foto: Hans Juhl

Polsk it-koncern overtager IT Practice

Asseco Poland med datterselskaber i 15 europæiske lande overtager aktiemajoriteten i den danske IT Practice-koncern.

Danske IT Practice har solgt aktiemajoriteten til den polske it-koncern Asseco, der har 8.500 medarbejdere i 15 europæiske lande.

"Asseco sidder nu på 52 procent af aktierne og har option på at købe tre mere, siger Torben Falholt, administrerende direktør for IT Practice.

Han er nu en "stor minoritetsaktionær" og kisteglad for selskabets nye ejer.

"Asseco har omfattende kompetencer inden for udvikling og drift af it-systemer til blandt andet den finansielle sektor i Europa og har en referenceliste, der omfatter store europæiske finansvirksomheder som Deutsche Bank, Allianz og Commerzbank," siger Torben Falholt.

Han er sikker på, at det nye ejerskab og de nye internationale muligheder vil udmønte sig næste år i flere medarbejdere, større omsætning og bedre indtjening for IT Practice.

Familiære tendenser

Den polske koncern er blevet stor ved at etablere datterselskaber efter en 'federation model', som bevarer selskabernes autonomi.

En 'federation model' betegner en familie af virksomheder, som er bundet sammen af god vilje, gensidig tillid og forståelse til forskel fra de typiske globale it-spillere, hvor mange er skabt gennem opkøb og baseret på økonomiske beregninger og styringsværktøjer.

Således fortsætter IT Practice's nuværende ledelse og bestyrelse uændret, ligesom selskabets nuværende strategi videreføres.

Asseco skrev et brev til Falholt den 16. december sidste år, fordi selskabet ønskede at etablere sig i Skandinavien. Det havde analyseret ITP og ville gerne komme og præsentere sine idéer.

Og det gjorde Asseco så. Den 12. februar klokken 9 troppede repræsentanter fra Asseco op hos IT Practice, og kemien viste sig at passe fortrinligt.

Nogle af Assecos medarbejdere, der har været her i landet en tid for at gennemgå ITP med tættekam før overtagelsen i en såkaldt due diligence, er sågar begyndt at lære dansk.

"Vi har gennem hele forløbet oplevet Asseco som en meget tillidsfuld samarbejdspartner, som ønsker at skabe en fælles og konstruktiv ramme for os og de øvrige Asseco-selskaber. Når Asseco har haft så stor succes, er det efter vores mening netop, fordi selskaberne er bundet sammen af gensidig forståelse og ikke af økonomisk magt," siger Torben Falholt.

Størst i Warszawa

Ikke desto mindre har Asseco Poland SA en vis økonomisk magt. Selskabet er med en omsætning på godt fem milliarder kroner og et overskud på 700 millioner blandt de 10 største it-virksomheder i Europa og den største it-virksomhed, der er noteret på Børsen i Warszawa.

Købet af aktiemajoriteten i IT Practice udgør første skridt i Asseco's skandinaviske vækststrategi, og Torben Falholt bekræfter, at der skal købes yderligere op i Skandinavien.

"Der bliver ikke tale om akkvisitioner, som indebærer økonomiske tommelskruer, men om samarbejde, der er baseret på gensidig tillid og forståelse. Så det er vigtigt at de kommende Asseco-selskaber kan deltage i 'familien' som ligeværdige medlemmer, der lever op til tilliden," siger ITP-direktøren.

Falholt vil ikke endnu løfte sløret for opkøbsplanerne, men siger dels, at der "snakkes med de første", dels at der især kigges efter virksomheder med basis i udvikling og salg af software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere