30 tommer LCD-skærm til Apple-computere

Apple har demonstreret en gigantisk LCD-skærm, der fra august kan købes til Power Mac G5. Apple-chefen Steve Jobs har også løftet sløret for den næste opdatering af styresystemet Mac OS X.

Indhold

Apples årlige Worldwide Developers Conference er i fuld gang i San Francisco, og i den forbindelse har topchefen Steve Jobs traditionen tro lanceret nye produkter og løftet sløret for fremtidens Apple-teknologier.

Den mest konkrete nyhed er tre nye fladskærme i Apple Cinema-serien. LCD-skærmene er på 20, 23 og 30 tommer i bredformat og designet i aluminium.

Flagskibet på 30 tommer - eller mere præcist 29,7 tommer - byder på en imponerende opløsning på 2.560 x 1.600 pixels og 16,7 millioner farver. Lysstyrken er 270 candela pr. kvadratmeter, og kontrastforholdet er 400:1.

Skærmen kan tilsyneladende kun bruges sammen med en Power Mac G5 med et Nvidia GeForce 6800 Ultra DDL grafikkort, mens de mindre fladskærme kan benyttes til adskillige Apple-modeller samt til Windows-pc'er med det rette grafikkort.

Fladskærmen på 30 tommer koster 29.990 kroner, mens nødvendige grafikkort med to DVI-porte koster 5.390 kr. Man skal af med henholdsvis 11.990 og 18.490 kroner for modellerne på 20 og 23 tommer. Alle priserne er med moms. Skærmene kommer på det danske marked i løbet af august.

Udover de nye fladskærme slog Steve Jobs på tromme for den næste udgave af Mac OS X med versionsnummeret 10.4 og kodenavnet Tiger. Blandt nyhederne i Tiger er en ny søgefunktion kaldet Spotlight, som skulle gøre det langt nemmere at finde de filer, man leder efter.

Med iChat AV kan man have videokonferencer med op til tre andre Mac-brugere, og hvis man kan nøjes med lyden, kan man være 10 deltagere på linjen samtidig.

Safari RSS kan bruges til at holde sig orienteret om, hvad der foregår i verden, idet nyhedsoverskrifter fra alverdens websites løbende kan tikke ind på computerskærmen. Med applikationen Dashboard får man hurtig adgang til små, nyttige programmer som for eksempel kalender, regnemaskine og børskurser, og en funktion ved navn Automator skal gøre det nemmere at programmere og afvikle scripts.

Mac OS 10.4 Tiger kommer på markedet i starten af 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere