Skype nu også til Linux

Programmet Skype til internettelefoni er nu kommet i en version til Linux. Dermed kan brugerne af open source-styresystemet tale gratis i telefon med andre Skype-brugere - inklusive dem, der bruger Windows.

Indhold

Linux-brugere kan nu også bruge det gratis program Skype til internettelefoni. Det dansk-svenskudviklede program er netop kommet i en betaudgave til Linux, som kan hentes fra Skypes hjemmeside.

Ligesom med Windows-udgaven kan brugerne ringe gratis til hinanden over internettet. Det kræver blot en mikrofon tilsluttet pc'en.

Skype har for nylig annonceret, at tjenesten udvides, så brugerne også kan ringe til almindelige fastnettelefoner. Det sker i samarbejde med headset-producenten Plantronics.

Prisen bliver 10 øre i minuttet til telefoner i hele verden, hvis man investerer i et headset til 199 kroner, som samtidig giver 120 minutters taletid.

Udover versioner til Linux og Windows findes Skype også til Pocket PC, som er Microsofts styresystem til håndholdte enheder.

Siden lanceringen i august 2003 er Skype-programmet blevet downloadet mere end 14 millioner gange.

Selvom programmet er udviklet af danskeren Janus Friis og svenskeren Niclas Zennström, har selskabet bag Skype hovedkontor i Luxemburg og London samt udviklingsafdeling i Estland.

De to stod også bag fildelingsprogrammet Kazaa, som fortsat er verdens mest downloadede program med mere end 350 millioner downloadede kopier.

Ligesom Kazaa er Skype også baseret på peer-to-peer-teknologien (P2P), hvor de enkelte klienter opbygger et decentraliseret netværk.

Denne artikel stammer fra Computerworld Online.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere